Tittelutfordrere neste sesong

Luis Garcia tror de røde vil kjempe reelt om ligatittelen neste sesong, men har også god tro på sølvtøy i år. UEFA innfører regel om ”egenproduserte” spillere i sine turneringer fra 2006/07. Utlånsavtale for Biscan avvist.

Luis Garcia har stor tro på at Liverpool vil bli en reell utfordrer til ligatittelen neste sesong, men spanjolen har heller ikke avskrevet muligheten for trofeer denne sesongen. De røde står overfor både en finale i Carling Cup og 1/8-finale i Champions League.

- Hvis vi ikke hadde vært så uheldige med skader, ville vi ha vært nærmere topplagene denne sesongen. Neste sesong er det realistisk å snakke om å utfordre dem. Vi vet at neste sesong kan vi gjøre livet vanskelig for resten. Målet vårt er å bygge et godt lag for fremtiden som kan konkurrere med Chelsea, Arsenal og Manchester U. Å ta en 4.plass denne sesongen er viktigst, men vi kommer ikke til å ta lett på Carling Cup eller Champions League. Det er to kamper per runde i Champions League nå, med en hjemmekamp og en bortekamp, og vi spiller virkelig, virkelig godt hjemme. Når man har kommet så langt, så begynner man å tro på at man virkelig kan oppnå noe. Jeg vil ikke si at trekningen er lett – vi vet at Bayer Leverkusen kommer til å bli vanskelig. Vi er håpefulle fordi vi vet at vi hele tiden forbedrer oss. Det gir oss selvtillit til å tro: ”Hvorfor ikke oss?”.

 

 

Krav om ”egenproduserte” spillere

UEFA opplyser at klubber som skal delta i Champions League og UEFA-cupen fra 2006/07, må melde på et minimum av ”egenproduserte” spillere.

 

Hver klubb kan i dag melde på maksimum 25 spillere (Liste A) til de europeiske klubbturneringene, samt et ubegrenset antall U21-spillere som har vært minst to sesonger i klubben (Liste B). Denne reglen vil bestå, men i tillegg vil det legges en føring på minst fire av spillerne oppført på Liste A. Minst to må komme fra eget ungdomsakademi og ytterliggere to fra et annet ungdomsakademi i landet. I 2007/08 og 2008/09 utvides regelen til å gjelde henholdsvis seks (3+3) og åtte spillere (4+4). Disse ”egenproduserte” spillerne må ha stått registrert i minst tre sesonger fra de var 15 til 21 år. Spillerens nasjonalitet er irrelevant så lenge denne er utviklet i klubben eller i samme land.

 

UEFA ønsker også å innføre tilsvarende ordning for de nasjonale seriene. Dette skal det stemmes over på en kongress i Tallinn i april. Forslaget har foreløpig møtt stor motstand både av engelske Premier League og det italienske fotballforbundet.

 

 

Crystal Palace ønsket Biscan på lån

Crystal Palace ønsket å få i stand en låneavtale med Igor Biscan da overgangsvinduet var åpent i januar.

- Vi tilbudte Liverpool £500000 for å låne Igor Biscan pluss ytterligere £500000 hvis vi beholdt plassen, uttaler London-klubbens styreformann Simon Jordan.