To døgn til å få skuta på rett kjøl

Rafael Benitez synes tiden blir i knappeste laget. Når han får sine spillere tilbake til Melwood i dag, har han to døgn på å korrigere feilene som ble gjort mot Chelsea. Selvsikker Reid frykter ikke Anfield.

Rafael Benitez vil ønske sine landslagsspillere velkommen tilbake til Melwood i dag, og slår fast at nå har man to døgn på seg til å rette opp feilene fra Chelsea-kampen. Ettersom store deler av Liverpools tropp har vært opptatt med landslagssamlinger og landskamper etter stortapet for ligalederen, har manageren ikke kunnet foreta seg noe for å få tapet ut av systemet. Det har han nå verket lenge etter, og akter å få gjort det i løpet av de neste 48 timene.

Neste ligakamp, mot Blackburn på Anfield, er bare to dager unna, og Benitez vet at han ikke har mye tid på seg til å rette på feilene som ble gjort og finne vinnerformelen.

- Situasjoner som denne er et problem for store klubber som Liverpool. Vi kan ikke jobbe skikkelig med spillerne i disse avbrekkene når det spilles landskamper. Å trene med tre-fire spillere er ingen god situasjon, når du trenger å forandre på ting og jobbe for forbedringer. Etter et tap som det mot Chelsea får vi rett og slett ikke forberedt spillerne skikkelig før den neste kampen kommer, uttaler spanjolen til liverpoolfc.tv i dag.

- Ideelt sett hadde jeg ønsket at jeg hadde hatt spillerne mine tilgjengelig mandagen etter Chelsea-kampen, for å se gjennom kampen på video og analysere og korrigere feilene som ble gjort. Vi ville også ha jobbet med å gi spillerne støtte, for å gi dem selvtilliten tilbake så fort som mulig etter et slikt tap. Men nå må vi altså vente helt til i dag før de kommer tilbake. Vi har litt tid før lørdag, men det er ingen ideell situasjon, slår han fast.

- Spillerne må forstå at de må glemme tapet mot Chelsea så fort som mulig. Vi pleier alltid å analysere feilene vi gjorde, og forandre på ting så fort som mulig. Vi hadde spilt godt frem mot Chelsea-kampen. Vi hadde spilt mange uavgjorte kamper, men hadde ikke tapt og laget var sterkt. I de to siste ligakampene har vi gjort noen uvanlige feil i forsvaret. Vi må finne ut hvorfor, og finne løsningen på dette. Men jeg jobber videre med stor selvtillit, fordi laget før dette fungerte bra, avslutter Benitez.

Reid frykter ikke Anfield
Blackburns Steven Reid har fyrt opp stemningen foran lørdagens ligamøte, med å si at de blå-hvite ikke har noe å frykte på Anfield på lørdag. Etter to strake seire mot Manchester United og West Bromwich er Mark Hughes sitt mannskap stinne av selvtillit, noe også da Reid eksemplifiserer.

- Når vi er i stand til å vinne på Old Trafford, har vi heller ingen ting å frykte på Anfield. Jeg tror vi går til enhver kamp med tro på at vi kan vinne nå. Våre spillere har allerede bevist sin karakterstyrke, sier han.