Trakk motstand fra Australia eller Costa Rica

Sydney FC fra Australia eller Deportivo Saprissa fra Costa Rica venter Liverpool i semifinalen i klubb-VM i Japan 15.desember. Det ble klart under trekningen i Tokyo i natt.

Trekningen for klubb-VM i Japan i desember fant sted i Tokyo i natt, og der ble det klart at Liverpool enten møter Sydney FC fra Australia eller Deportivo Saprissa fra Costa Rica i sin semifinale. Kampen spilles 15.desember i Yokohama. Champions League-mestrene er som kjent seedet i FIFA-turneringen, og kommer direkte inn i semifinalene i likhet med vinnerne av Libertadores Cup, Sao Paulo fra Brasil.

Sydney og Deportivo Saprissa møtes til kvartfinale i Toyota den 12.desember, for å spille om retten til å møte Liverpool tre dager senere. – Liverpool er en drømmetrekning for oss, uttalte Sydney-direktør Andy Harper til Reuters etter trekningen.

- Vi har ingen store forhåpninger om å slå dem. Bare å komme til semifinalen vil være vanskelig. Men Liverpool er en kjempestor klubb, og vi vil gjøre alt for å møte dem. Australia er på mange vis fortsatt en britisk koloni, så det vil være spesielt å spille mot en klubb fra ”modernasjonen”, legger han til.

Sydney FC blir forvørig ledet av den tidligere tyske landslagsspilleren Pierre Littbarski, og har blant annet tidligere Manchester United-spiller Dwight Yorke i spillerstallen.

Den brasilianske klubben Sao Paulo vet fortsatt ikke hvem de vil møte i sin semifinale, da den asiatiske og afrikanske deltakeren fortsatt ikke er klare.

Liverpool har for øvrig deltatt i finalen i klubb-VM ved to anledninger tidligere. I 1981 tapte de 3-0 for brasilianske Flamengo, mens argentinske Independiente ble for sterke i 1984, og vant 1-0.

Vinneren av turneringen som finner sted i Japan i perioden 11-18.desember, vil motta £2.5M i prispenger.