Traore frykter hevntørstig Chelsea

Djimi Traore advarer mot et usedvanlig hevntørstig Chelsea. Palace-kampen datofestet. Cisse snakket om rasismen. Opprømt Owens. Bitter Crespo.

Djimi Traore advarer sine lagkamerater mot et hevntørstig Chelsea i morgen kveld. London-lagets spillere var utrøstelige etter å ha tapt i semifinalen i Champions League på Anfield i vår, etter at Luis Garcia sin kontroversielle scoring avgjorde kampen.

- Chelsea er en stor klubb, og de vil helt sikkert ønske hevn for det som skjedde i vår. Når du taper en semifinale i Champions League, vil du ønske å vinne ved neste korsvei, resonnerer venstrebacken.

- Vi spiller mot dem i ligaen til helgen, og klarer vi å vinne begge kampene kan det sende en beskjed til alle og envher at Liverpool er ikke døde og gravlagt, men at vi kan være i stand til å ende opp blant de to-tre beste i ligaen.

- Men nå må vi være klare for kampen i morgen kveld. Det blir en tøff kamp for oss, fordi viljen til å slå oss etter det som skjedde i vår vil være sterk. Jeg så noen av deres spillere gråte etter kampen, og jeg kan forstå hvor langt nede de måtte føle seg da.

- Det var en enorm stemning på Anfield den kvelden – en stemning jeg aldri vil glemme – og våre supportere drev oss videre mot slutten. Vi vil trenge støtten fra tribunene igjen i morgen kveld, og jeg er sikker på at våre supportere vil være der for oss, avslutter Traore.

Tirsdagskamp mot Palace
Liverpool FC har i dag bekreftet at 3.runde kampen i Carling Cup mot Crystal Palace på Selhurst Park vil gå av stabelen tirsdag 25.oktober, med avspark kl. 20.45 norsk tid. Kampen vil også bli overført live på Sky Sports.

Cisse deprimert etter rasisme
Liverpool-spiss Djibril Cisse avslørte i går kveld at han ble sjokkert og deprimert etter rasismen han ble utsatt for i Champions League-kvalifiseringskampen mot CSKA Sofia i Bulgaria. Cisse talte under en antirasisme-tilstelning i Liverpool, og berettet der hvordan han opplevde det å få apelyder slengt etter seg hver gang han var borti ballen.

- Når du spiller er du så fokusert at du nesten ikke registrerer det. Men etterpå ble jeg trist. Det var første gang det har skjedd meg, fortalte han blant annet.

Det vil for øvrig bli holdt en fotballturnering til minne om den myrdede tenåringen Anthony Walker i Liverpool den 23.oktober. Turneringens mål er å fokusere på rasisme i sport og ellers i samfunnet, og turneringen støttes av kampanjen ”Kick It Out”, samt de tre Merseyside-klubbene Tranmere, Everton og Liverpool.

- For meg er dette en veldig viktig kampanje, fordi rasisme er et stort problem. Ikke bare innen fotballen, men også i samfunnet for øvrig. For å bekjempe rasismen må vi av og til legge rivaliseringen mellom fotballklubber til side, slo Cisse fast.

- Mitt råd til barn og ungdom er å glemme alt om sort og hvit, og bare være sammen på tvers av hudfarge, uttalte franskmannen.

Opprømt Owens
Som vi nevnte i går vant Liverpools U-18 på ny, da de i helgen slo Stoke 1-0 takket være et glimrende solomål av Adam Hammill og utmerket keeperarbeid av Paul Lancaster. Liverpool dominerte i første omgang, og Hammills scoring kom like før pause. 17-åringen bega seg ut på et enormt dribleraid, der han gikk rett mot Stoke-forsvaret og driblet av fire spillere før han satte lærkula bak keeper. Rapportene sier også at Liverpool kunne ha ledet med større sifre før pause, da Conal Platt var igjennom to ganger, men måtte se begge sine avslutninger reddet av keeper.

I andre omgang skal Stoke, som var ubeseirede før denne kampen, ha samlet sine tropper og satt de røde under vedvarende press. Men nevnte Lancaster, som var tilbake etter en kneoperasjon, var i kjempeslag, og reddet det som kom av avslutninger.

Dermed kunne en opprømt trener John Owens juble over lagets sjette seier på syv kamper.

- Stoke hadde ikke tapt før denne kampen. De hadde vunnet to og spilt uavgjort i tre kamper. Vi ventet derfor tøff motstand, og det var det også. I første omgang hadde vi flere sjanser, og kunne ha ledet med flere mål ved pause. I andre omgang presset Stoke på for å få en utligning, og vi var på defensiven. Paul Lancaster spilte en kjempekamp. Det var en fysisk kamp, men ikke stygg. De yngre guttene på laget har ikke opplevd en så intens kamp før, og det vil være en god erfaring å ta med seg for dem, uttaler Owens.

Malurten i begeret for Liverpools del var en skade på midtstopper Robbie Threlfall, som måtte forlate banen etter en time med en leddbåndskade i kneet. Diagnosen er ennå ikke klar, men trolig er han satt ut av spill i opptil fire måneder. Skader på Jordan Holmes og Jay Spearing, gjør dermed at U-18 nå bare har tre rene forsvarere skadefrie.

- Vi må vurdere om en eller to spillere skal spille i posisjoner de ikke er vant til i tiden som kommer, sier Owens.

Laget mot Stoke: Lancaster; Behan, Woods, Threlfall (Barnett 60), Darby; Barrett, Ryan, F Smith, Hammill; Platt (Nardiello 70), Frayne (Lindfield 75). Reserver: Roberts, Platt

Bitter Crespo
Chelsea-spiss Hernan Crespo innrømmer før motet med Liverpool i morgen kveld, at han fortsatt er bitter etter å ha tapt Champions League finalen med AC Milan for de røde. Crespo er nå som kjent tilbake i London etter låneoppholdet i Italia, og ønsker hevn over Anfield-klubben.

- Jeg ønsker å glemme finalen mot Liverpool, men det har vist seg umulig. Jeg har prøvd så hardt å glemme, men ingenting fungerer. Det driver meg til vanvidd. Jeg gjorde to mål i finalen, men det var ikke nok. Hver gang jeg ser det på TV nå – hver gang jeg ser Steven Gerrard løfte trofeet - fyller det meg med sinne. Det er som en kniv i et åpent sår, forteller Crespo til Sky Sports.

- Etter finalen fikk jeg ikke sove, fordi situasjoner fra kampen kvernet rundt inne i hodet mitt, igjen og igjen. Min kone sier at jeg skal glemme det hele, men når du gjør to mål i en slik kamp, og laget ditt leder med tre mål ved pause, har du rett til å tro at du skal løfte trofeet. Jeg tror den eneste måten jeg kan glemme dette på, er å vinne turneringen med Chelsea i år. Jeg reiser til Anfield for å vinne. Med all respekt for Liverpool, jeg tror det var skjebnebestemt at de skulle vinne i fjor. De gikk videre fra semifinalene uten å score mål – for ballen mot Chelsea var ikke inne – og mot oss i finalen var det bare snakk om noen helsprø seks minutter. Spiller du som det der i seks minutter på trening, vil du aldri gjøre tre mål, legger han til.