Traore vil inn på laget igjen

En avrevet muskel i låret satte Djimi Traore utenfor i store deler av sommeren. Nå er han endelig skadefri igjen, og tar mål av seg til å gjenvinne venstreback-plassen fra Stephen Warnock.

Djimi Traore er ivrig etter å returnere til startoppstillingen mot Birmingham i morgen. Men trass i at spilleren med landskamper for Mali endelig er skadefri, er det vel lite sannsynlig at Rafael Benitez vraker Stephen Warnock i startoppstillingen. Traore satser imidlertid på å gjenvinne venstreback-plassen så fort som mulig.

En avrevet lårmuskel gjorde at Traore mistet store deler av preseason-oppkjøringen, og også de første ukene av ligaspillet. Et bittert slag i ansiktet for 25-åringen, som etablerte seg som Rafael Benitez sin foretrukne venstreback i fjor.

Etter at han signerte ny kontrakt med Liverpool i sommer, har Traore sett at Stephen Warnock har gjort venstrebacken til sin. Nå vet han at han har en tøff jobb med i det hele tatt å spille seg inn på laget igjen. Han fikk imidlertid spille mot Real Betis i Sevilla, og fikk også noen minutter mot Manchester United sist helg. Men nå sikter han altså mot en startplass i ligaen igjen.

- Det var en forferdelig sommer for meg, på grunn av lårskaden jeg pådro meg bare en uke etter at vi begynte å trene igjen. Dette er andre sommeren på rad at jeg mister preseason på grunn av skade, og det var veldig skuffende, forteller Traore til liverpoolfc.tv i dag.

- Jeg har jobbet hardt for å komme tilbake så raskt som mulig, og jeg er glad jeg er skadefri nå. Nå trenger jeg kamptrening for å komme i form igjen, og gjenvinne selvtilliten. Det blir tøft å gjenvinne plassen på laget, for nå har vi to-tre gode spillere i hver posisjon. Det er selvsagt bra for manageren.

- Jeg konkurrerer med Stephen Warnock og John Arne Riise om venstreback-plassen. Det er likedan i de andre posisjonene også. Jeg kan bare jobbe hardt, og se hvem manageren velger til hver kamp.

Nå venter altså Birmingham på St Andrews i morgen. Et lag de røde tapte 2-0 mot på samme bane i fjor.

- Vi spilte ikke bra i Birmingham i fjor. Men nå må vi vinne, ellers blir vi for langt bak de tre beste. Vi har fått med oss et par gode poeng fra bortebane, men vi må begynne å vinne kamper snart. Klarer vi det, kan vi sende et skremmeskudd til lagene foran oss. Det holder ikke å vinne bare på hjemmebane, om du skal gjøre det godt i ligaen, konkluderer 25-årigen.

- Jeg er sikker på at vi skal gjøre det bedre i Birmingham i år. Vi har et sterkere lag, og de nye spillerne forstår spillestilen vår allerede. Det blir en tøff kamp, men vi må gå til verket med selvtillit.

Traore tror fremtiden er rosenrød i Liverpool under Rafael Benitez, og han er glad han ikke forlot klubben da det var snakk om det for et års tid siden.

- Vi kan ha suksess fremover. Hovedmålet er å vinne ligaen. Noen av spillerne her har vunnet mange trofeer, men vi mangler alle sammen ligaen. Det var fint for meg å få signert en ny kontrakt med klubben. Tidlig i sommer undret jeg meg over hva som ville skje med meg neste sesong, men så kom manageren å sa han ville ha meg på en lengre kontrakt, og det var jeg glad for.

- Målet mitt nå er å spille flere kamper enn i fjor, og gjøre det bra for laget. Jeg er lykkelig her, og klubben har tillit til meg ettersom de ga meg ny kontrakt. Jeg er 25 år, og har vært her siden jeg var 19. Jeg har fått opplevd mye sammen med Liverpool, og jeg føler at dette er min klubb nå, avslutter Traore.