Tre raske om finalen

Kapteinen, manageren og den siste nyervervelsen er alle blitt spurt om hva de tenker før finalen på Millennium Stadium. Les hva de svarer.

Steven Gerrard, Rafael Benítez og Fernando Morientes ser alle fram til morgendagens stjernesmell på Millennium Stadium i Cardiff.

Steven Gerrard
«Stevie G» sier spillerne er stinne av selvtillit og knapt kan vente med å komme i gang med det han tror blir en tøff og jevn kamp. For sin egen del håper han på et hat-trick, siden han har vunnet sine to foregående finaler i Cardiff. Men hvis det blir seier i morgen, blir det ekstra spesielt, innrømmer han. Årsaken er at han da får løfte trofeet over hodet som kaptein, en barndomsdrøm for spilleren som har vært i Liverpool siden han var åtte år. Merseysidernes midtbanemotor er samtidig klar over at han og midtbanekollegene har et ekstra ansvar i morgen: De som vil slå Chelsea, må lykkes med å bryte ned den sterke midtbanen deres. Samtidig er motstanderlaget også svært solide defensivt. Selv har Gerrard scoret i begge de to Ligacupkampene han har spilt denne sesongen, men han trekker fram Fernando Morientes som en nøkkel til å få mål i morgen.
  
Fernando Morientes

Spanjolen bekymrer seg ikke særlig for motstanderlaget, Chelsea. Da er han mer opptatt av hvordan et formmessig ustabilt Liverpool vil framstå. Konkret er det nødvendig å spille som mot Bayer Leverkusen, og ikke som mot Birmingham, slår han fast. Nå håper han at laget hans har en god dag på søndag. I så fall har han sjansen til å notere sin 13. store finaleseier. Ligacupfinalen i morgen blir den 17. store finalen spissen tar del i, hvorav bare den andre uten Real Madrid-logoen på brystet. Den første var selvfølgelig Champions League-finalen med Monaco i fjor. På veien dit slo Monaco for øvrig Chelsea i semi’en, og mer interessant: «Nando» scoret i begge kampene. Den spanske landslagsspilleren avslutter med å fortelle at han bruker å få en god eller dårlig følelse før kampstart. Så, hvis han smiler i spillertunnelen i morgen, er det mye som tyder på at han vil score mål.

Rafael Benítez
Liverpools manager legger vekt på at det er Chelsea som har presset på seg foran morgendagens kamp, og at dette gjelder i dobbel forstand: (1) Fordi de er regnet som det beste laget, og (2) fordi de har tapt sine to foregående kamper. Det må svi når de har brukt så mye penger, mener «Rafa». Den unge manageren trekker også fram at Chelsea bare har vunnet med knappest mulig margin i de to siste møtene med Liverpool. Og hvis hvis de røde skulle tape også i morgen, da? Da er ikke det noen katastrofe, mener Benítez. Ligacupen har likevel kommet som en slags bonus etter utmerket innsats av ungguttene. Dessuten er det jo bare å prøve på nytt neste år, sier han enkelt. I korte trekk mener manageren altså at Chelsea har stor fallhøyde, mens Liverpool ikke har det. Men når det er sagt: Han mener en seier vil være svært viktig, som en start på det han håper blir en suksessfull æra under hans ledelse.