Trenger flere unggutter med kvalitet

Benitez vil introdusere flere unge spillere pga. begrenset transferbudsjett. Skal kjempe i toppen neste sesong. Gerrard ikke avhengig av CL-spill for å bli. Ønskede billettkvoter til CL-kvartfinalene. U18 involvert i målkalas.

Rafel Benitez vet at han sannsynligvis ikke har millioner av pund å bruke på nye spillere til sommeren, og ser derfor på ulike måter å styrke stallen på. Han er blant annet klar til å introdusere flere unggutter i klubben og vet at kvaliteten på reservelaget må heves.

- Vi behøver å forandre på ting, og den første planen er å endre på strukturen på reservelaget. Hvis man ikke har mye penger, må man ha gode unggutter for fremtiden med kvalitet på reservelaget. Selv om vi har gode spillere der, trenger vi flere. Vi har benyttet noen i Carling Cup, men jeg ønsker å kunne bruke reservelagsspillere også i Champions League. Jeg ønsker flere engelske spillere. Det vil gjøre det lettere for meg. Men når man skal kjøpe en engelsk spiller, stopper det på prisen. De spør om fire millioner pund for 15-åringer! Vi har en liste på unge engelske spillere, men de har også en pris. Det gjør det vanskeligere. Hvis man ser på unge spillere i Argentina, kan man kjøpe tre for hver engelske.

 

Det blir heller ingen endring i planene selv om det ikke skulle bli spill i Champions League.

- Selv om vi ikke skulle kvalifisere oss til Champions League, vil det ikke forandre på hva jeg må gjøre her. Bli nummer fire var det minste kravet da jeg kom hit. Jeg er fremdeles positiv til at vi skal klare det. Men 4.plass er likevel ikke godt nok for Liverpool. Neste sesong vil jeg se laget mitt med ambisjoner om å vinne trofeer. Jeg er ikke redd for Chelsea, Manchester United og Arsenal. De er kanskje 30 poeng foran oss nå, men forskjellen over en kamp mellom oss er ikke stor. Vi mangler stabiliteten. Jeg ønsker å være i toppen og utfordringen min her er å vinne trofeer. Jeg er ikke her for å havne på 4. plass hver sesong.

 

- Vi ønsker å beholde Stevie G i mange år

Det går ikke en uke uten at det fokuseres på Steven Gerrards fremtid. Rafael Benitez påpeker at kapteinen fortsatt har to år igjen av kontrakten.

- Jeg har fire år igjen her, og jeg ønsker at han blir her den perioden. Og hvis det er mulig at jeg blir her i ytterligere fem år, ønsker jeg ham her fordi han er en stor spiller. Jeg har sagt at det er lettere for meg å ha engelske spillere. Stevie er vår kaptein, nøkkelspiller og en fantastisk spiller. Jeg ønsker ikke å snakke om at han forlater oss. Jeg ønsker å se ham lage hat-trick mot Everton og i kampene etter. Champions League er ikke essensielt for å beholde Gerrard, fordi han har to år igjen av kontrakten. Han er vår spiller, så vi trenger ikke å forandre på situasjonen. Jeg ønsker bare å gjøre det beste for denne klubben, og det betyr å beholde våre beste spillere. Hvis spillerne ikke er lykkelige, så må vi kanskje gjøre dem lykkelige. Michael Owen hadde bare ett år igjen, men for Steven er saken annerledes. Han er vår spiller i to år til. Jeg har sagt mange ganger at vi ønsker å bygge et lag rundt ham.

 

Ønskede billettkvoter til CL-kvartfinalene

Etter det Liverpool.no erfarer har Liverpool bedt om 3600 billetter til returoppgjøret på Stadio delle Alpi i kvartfinalen av Champions League onsdag 13. april. Juventus ønsker seg 2400 billetter til kampen på Anfield.

 

U18 involvert i målkalas

U18 står uten seier i FA Premier Academy League siden 9.oktober. Gårsdagens oppgjør på The Alexandra Park Training Ground mot Crewe endte 4-4. Det betyr at John Owens elever har spilt 15 seriekamper på rad uten full poengpott.