Turoperatører selger billetter i Milan-svingen

Supporterklubben har i dag fått mange bekymrede meldinger fra medlemmer som har kjøpt turopplegg hos reisearrangører med billetter i AC Milan-svingen. Vi vil sterkt fraråde alle å godta billetter i ”feil sving”.

Som normalt på de store kampene er det den vanlige supporter som sliter med å skaffe seg kampbilletter. I tillegg er Istanbul en svært vanskelig destinasjon dersom man kun kan være borte en natt eller to. Det er langt å fly – den ene av byens to flyplasser ligger faktisk i Asia! Alt av både fly og flyseter var støvsugd i markedet straks resultatet på Anfield 3. mai ble kjent. Det har ført til at noen norske reisebyråer har satt opp egne fly og arrangerer dagsturer fra Gardermoen.

 

Det billigste alternativet vil være å bestille seg en ordinær chartertur til en av Tyrkias feriedestinasjoner og være borte fra for eksempel lørdag til lørdag og reise opp og ned til Istanbul for å se kampen. Da gjenstår selvsagt kampbilletten. En del klarer imidlertid også den biten – og da er det bare å hente frem solkremen…

Tilbudt Milan-billetter
Flere norske reiseselskaper har turer og opplegg til Liverpools Champions League finale mot AC Milan 25. mai. Det er ikke uvanlig til slike kamper. Her finnes det et utvalg av priser og opplegg å velge mellom. Det er bra at det er konkurranse på slike turer og bra at det er flere aktører på markedet. Supporterklubben oppfordrer imidlertid alle sine medlemmer om å være svært fokusert på hva slags tur og produkt de kjøper fra byråene. Spesielt nå som det er klart at en del norske byråer selger billetter til norske Liverpool-supportere blant den harde kjernen til AC Milan-supporterne.

Fraråder ”feil sving”
Formann Pål Chr Møller fraråder sterkt medlemmer til å takke ja til billetter i feil sving. – Segregering av supportere til slike storkamper blir det satt sterk fokus på både av UEFA, politi og arrangør. - Vi er sterkt bekymret for hva som kan skje med norske Liverpoolsupportere dersom de havner midt blant AC Milan-supporterne, sier Møller videre. Han er også kritisk til at norske reiseoperatører helt åpent selger den type billetter til desperate medlemmer som ønsker å se Liverpools første finale på 20 år i den gjeveste turneringen.

- På finaler er supporterne tradisjonelt dresset opp i klubbens farger og jeg ville ikke satt min fot inne på italienernes territorium iført Liverpool supporterutstyr. Han ber derfor sine medlemmer om å være svært bevisst på hva slags produkt de kjøper. – Hva vil skje dersom Steven Gerrard scorer vinnermålet to minutter på overtid og 200 norske Liverpool-supportere står og jubler i Milan-svingen, sier en oppgitt Møller?

”Sikre” billetter
På en ringerunde til et par av byråene som selger pakker til kampen får vi forskjellige svar vedrørende kampbilletter og sikkerhet.
Et reisebyrå med lokaler i Oslo sier de ikke vil ta på en Milan-billett fordi de utelukkende har røde kunder. Daglig leder sier de har lagt ned mye tid og krefter for nettopp å unngå denne type problematikk. Han uttaler videre til liverpool.no at turprisen kanskje har blitt dyrere som en konsekvens av dette, men sier de vil være garantert billetter blant Liverpoolsupporterne eller på nøytral sone. – Det er helt avgjørende med et turopplegg vi kan stå inn for og har lagt mye ressurser i nettopp dette med billetter for å forsikre oss at supporterne får den opplevelsen de vil ha i trygge omgivelser.

- Ikke bekymret for sikkerheten

Et annet reisebyrå, lokalisert et annet sted på Østlandet, sier åpent at de kun selger AC Milan-billetter til norske Liverpool-supportere. Er dere ikke bekymret for kundenes sikkerhet når dere selger billetter hos ”fienden”?
- Alle som har bestilt tur har fått opplyst at dette er pakketurer med AC Milan billetter. Vi har sagt til vår italienske agent at vi kommer med et par norske busser og blir helt sikkert godt tatt vare på tror han. Reiseselskapet er overhode ikke bekymret. Han sier de har gjort mye for å sikre de reisende.
Tror dere mange som kjøper tur med dere ikke er Liverpoolsupportere?
- Nei, vi regner med at alle våre kunder holder med Liverpool.
Dette med segregering er jo svært viktig på denne type kamper. Hvordan tror du italienerne vil reagere på to hundre norske Liverpoolsupportere midt blant dem?
- Som sagt har vi satt mye inn på dette med sikkerheten. Italienerne elsker Norge, vi kommer til å ha norske flagg på bussene og har som sagt informert om at det kommer et par norske busser til kampen? Vi kommer også til å ha med egne sikkerhetsvakter.
Forstår du at mange er bekymret for å ha kjøpt feil type billett?
- Nei egentlig ikke. Vi kaller dette ”den trygge svingen”. Vi tror det er blant engelskmennene det vil oppstå problemer eller i nøytral sone. Det er noe alle vet, avslutter han.

Etter det vi erfarer har dette reiseselskapet solgt nesten 180 turer med norske Liverpoolsupportere til AC Milan-svingen.

 

Supporterklubben anbefaler alle reisende å være påpasselige med å bestille tur og billetter av reiseleverandører man føler seg trygg på, så man ikke risikerer å kjøpe et produkt som ikke kan leveres.  Det bør være et minimum at turoperatøren er medlem av reisegarantifondet og har en viss erfaring med å arrangere denne typen reiser.