UEFA antyder kvalifisering for LFC

Presidenten i UEFA, Lennart Johansson, mener at Liverpool bør kunne få mulighet til å forsvare sin tittel, men at de i så fall må igjennom kvalifisering.

Det siste kapittelet i sagaen om Liverpool skal få være med i neste års Champions League eller ikke, antyder at de røde vil bli tilbudt innpass via kvalifisering.  Den mektige presidenten Lennart Johansson gjentar sitt synspunkt om at han mener de røde skal få være med i det beste selskapet.  I likhet med sin pressetalsmann sier imidlertid svensken at det i så fall bør skje gjennom kvalifisering, slik at andre klubber ikke blir skadelidende.

 

- Ja, jeg mener at Liverpool bør få være med i Champions League, sier Johansson.  – Jeg vil samtidig understreke at folk må få ha sin egen oppfatning når de skal stemme over dette.  Jeg mener at mesterne, slik som i alle andre idretter, burde ha en mulighet til å forsvare sin tittel.

 

- En avgjørelse vil være om hva som skjer i fremtiden, men den vesentlige avgjørelsen er hva som vil skje med Liverpool.  Jeg håper og tror at det vil bli en avgjørelse som kan bli akseptert av alle parter siden vi har et ønske om å gi Liverpool en mulighet til å forsvare sin tittel, og på den annen side sørge for at ikke klubber må lide for denne beslutningen.

 

På spørsmål om hvor Liverpool skal starte sitt spill i neste års Mesterliga, sier Johansson:  - Helt fra starten, etter min oppfatning.  De må gå igjennom hele turneringen.

 

Pressetalsmann William Gaillard sa noe av det samme i går:  - Tanken om å la Liverpool gå rett til gruppespillet er en av de minst tenkelige mulighetene.  Hvis en skulle gi Liverpool innpass må en i første omgang forandre en fundamental regel, som sier at intet land skal ha med flere enn fire klubber i Champions League.  Det har vært en rekke forslag til hva vi skal gjøre.  Vi kan ikke si ja til Liverpool dersom det samtidig betyr at en annen klubb blir skadelidene.  Dersom Liverpool blir tatt med må vi jobbe hardt for å finne en løsning som sørger for dette.

 

Daglig leder i Everton, Keith Wyness, sier at han ikke har noe problem med at tittelholderen får være med, men at andre klubber ikke skal lide økonomisk under dette.  Dersom Liverpool skal være med å dele den kommersielle inntektspotten for de engelske klubbene kan Everton tape opp mot £5M.

 

Det rapporteres at alle i eksekutivkomiteen i dag vil bli kontaktet for at man skal komme fram til et møtetidspunkt pr. telefon.

 

En oppsummering av hva som i det siste er blitt sagt fra UEFA tyder altså på at man ønsker at Liverpool skal være med i neste års Champions League, men at det må skje gjennom kvalifisering for at andre klubber ikke skal bli skadelidende.  Regelverket til Champions League er imidlertid slik at det allerede er åpnet for en plass til mesteren, og at Fenerbache som i dag er inne som det 16.  og siste laget som går direkte til gruppespill, ville bli skjøvet ned til å spille 3.kvalifiseringsrunde dersom vinneren hadde vært fra et annet land enn Spania, England eller Italia(og samtidig ikke var kvalifisert gjennom ligaspillet).  Topporganisasjonen i europeisk fotball får dermed en spissfindig oppgave med å skape en regel og et kompromiss som kan aksepteres av de forskjellige parter.