UEFA misfornøyd med FA

UEFA-toppen Lars-Christer Olsson lar det i dag skinne igjennom at man i de kretser ikke var spesielt fornøyd med at FA innstilte fjerdeplassen i ligaen til mesterligaen på bekostning av tittelforsvareren. Nunez nærmer seg Celta-overgang. Raynes lar seg ikke affisere.

UEFA-toppen Lars-Christer Olsson har i dag indirekte kommet med relativt sterk kritikk av FA sin håndtering av ”Liverpool-saken”. Svensken mener at hans organisasjon måtte strekke seg langt for å rette opp FA sitt vedtak, som førte til at Everton med sin fjerdeplass i ligaen ble prioritert foran tittelforsvarerne i mesterligaen.

I sin lederspalte i den offisielle UEFA publikasjonen, uefadirect, forklarer Olsson resonnementet som førte til UEFA sin løsning på en vanskelig situasjon.  Liverpool måtte som kjent begynne allerede i 1.kvalifiserende runde til neste års mesterliga, trass i at man er regjerende mester. Dette har aldri skjedd før.

- Regelmakerne av UEFA sine klubbturneringer har alltid vært av den formening at vinnerne av Europas mest prestisjefylte turneringer skal forsvare sin tittel. Alle tidligere mestere har blitt gitt den muligheten, og åtte klubber har faktisk klart å forsvare tittelen, sier Olsson.

- En serie hendelser i år viser at reglene ikke var vanntette nok til å sikre at tittelforsvarerne fikk forsvare sin tittel. Vi stod derfor overfor et vanskelig dilemma: Skulle vi la den lange tradisjonen med at tittelforsvareren automatisk fikk delta ta slutt, eller skulle vi forandre litt på reglene. I en sesong der vi vil feire 50 år med europeiske klubbturneringer, valgte vi sistnevnte, samtidig som vi gjorde alt vi kunne for at andre klubber ikke skulle lide under avgjørelsen. Nå er reglene forandret slik at denne situasjonen ikke kan oppstå igjen, forteller han.

- Jeg vil si at det er like viktig med vanntette regler som tar vare på integriteten til turneringen, som det er å vise fleksibilitet når reglene kommer i konflikt med sunn fornuft. For 50 år siden var tanken at de beste lagene i Europa skulle konkurrere i denne turneringen, og den tanken er ikke forandret i dag. Og vinnerne av Champions League tilhører selvsagt de beste lagene.

Leser man litt mellom linjene her, er det tydelig at UEFA ikke er fornøyd med at FA valgte fjerdeplassen i ligaen (Everton) foran tittelforsvareren (Liverpool). Legg spesielt merke til de to setningene som vi har markert med uthevet skrift.

Nunez nærmer seg Celta-overgang
I følge Sky Sports sitt nettsted er Celta Vigo nær ved å hente Antonio Nunez fra Liverpool. Celta-president Horacio Gomez sier at Nunez har stått øverst på listen deres i jakten på en ny høyreving, og han tror nå at man ikke er langt unna å bli enige med Liverpool.
- Vi er ikke langt unna å gjøre en avtale. Vi ønsker å gjøre laget vårt så konkurransedyktig som mulig, og av den grunn gjør vi nå noen viktige forandringer med tanke på fremtiden, uttaler Gomez.
I den forbindelse kan vi også nevne at Celta Vigo også håper å hente Kleberson fra Manchester United, og har allerede lagt inn bud på midtbanespilleren.

Raynes lar ting gå sin gang
Den 17 år gamle Stockport-stopperen Michael Raynes lar seg ikke stresse av at han er linket med en overgang til Anfield, og sier han foreløpig velger å konsentrere seg om sin karriere i Stockport County.
- Jeg er fortsatt Stockport-spiller, men uansett hva som måtte skje, er jeg sikker på at det vil gagne alle parter. Men jeg lar ikke dette gå inn på meg, for ennå er alt bare spekulasjoner, sier Raynes til Sky Sports sitt nettsted.