Uenighet i UEFA

En talsmann for UEFA går i mot sin formann og sier at det ikke vil bli aktuelt å ta automatisk med vinneren av Champions League, mens det engelske fotballforbundet ventes å prioritere 4.plassen i ligaen.

Det er fortsatt hypotetisk, siden Liverpool må vinne finalen i Champions League 25. mai og samtidig bli svakere enn nr.4 i ligaen, men det diskuteres høylytt om hvorvidt en eventuell vinner kan holdes utenfor neste års turnering gjennom en for svak ligaplassering.

 

Formannen i UEFA, den mektige Lennart Johansson, uttalte nylig at Liverpool stod fritt til å komme med et forslag om at vinneren i Europas største klubbturnering skulle få fri passasje til neste års turnering, og at UEFA hadde makt til å gjennomføre dette på sitt ledermøte 17.juni dersom medlemslandene siden godkjente det.  Johansson ga også lyd for at ordlyden i regelverket uansett måtte omgjøres slik at en slapp en lignende diskusjon siden.  Rick Parry i Liverpool har sagt at det vil være respektløst av Liverpool å gjøre noe som helst før den omtalte situasjonen skulle oppstå.

 

Talsmann for UEFA, William Gaillaird, går imidlertid nå mot sin egen formann:  - Du kan ikke forandre reglene så langt i en sesong.  For fremtidige sesonger, si fra 2006-2007, kan eksekutivkomiteen se om de vil forandre regelen.  Neste sesong vil imidlertid regelen være slik den er.  Engelske Premier League har fire plasser og det ville være urettferdig å si til et annet forbund at de vil miste en av deres.

 

Det er verdt å legge til at i regelverket til UEFA er mesteren i Champions League toppseedet til neste års turnering og går rett til gruppespillet.

 

FA, det engelske fotballforbundet, har gjennom sitt ”professional game board” i dag et møte hvor det er ventet at man vil gå for at Englands representanter for neste års Champions League går til de fire øverste plassene i ligaen.  Dave Richards fra Premier League, samt formennene til Arsenal(viseformann), Southampton, Bolton, Ipswich og Colchester vil måtte ta en slik avgjørelse til et fullsatt styre i FA, men siden de selv representerer halvparten av styret er ikke det ventet å få noe motbør.

 

Liverpool har fortsatt en sjanse til å bli nr.4 i Premier League, og lukke denne diskusjonen død, men da må man sikre seg tre poeng mer enn det Everton oppnår i den siste uken med ligaspill.  Everton møter Newcastle på Goodison Park på lørdag, og Liverpool må oppnå et minste like godt resultat Highbury søndag ettermiddag dersom håpet fortsatt skal leve.