VM-døren står på gløtt for Crouch

Sven Göran Eriksson bekrefter i dag at døren inn til VM-troppen står på gløtt for Peter Crouch. Samtidig benekter han uenighet med Steven Gerrard.

Sven Göran Eriksson bekrefter i dag til Liverpool Daily Post at VM-døren fortsatt står på gløtt for Peter Crouch. Svensken innrømmer at han har dannet seg et godt bilde av hvilke 23 spillere han eventuelt tar med til Tyskland allerede, men understreker at man fortsatt holder døren åpen for noen få spillere.

Eriksson overvar Liverpools oppgjør mot Manchester United sist søndag, og innrømmer at han har blitt imponert over hva Peter Crouch har fått utrettet i den røde trøya allerede.

- Når Peter Crouch skrev under for Liverpool, var det et stort steg i riktig retning for han. Men han må også vise at han er klar for dette nivået. Han startet bra, men pådro seg en skade. Men nå har han gjort det bra igjen, etter at han kom tilbake fra skaden, konkluderer landslagssjefen.

- For en manager representerer han helt andre muligheter enn hva man har med andre spillere. Han vinner alt i lufta, og er veldig god på bakken til en så lang mann å være.

Eriksson benekter Gerrard-problem
Eriksson skryter også av Steven Gerrard til Daily Post, og karakteriserer han som den ”perfekte spiller”. Svensken insisterer samtidig på at det ikke eksisterer noen gnisninger mellom han selv og Liverpool-kapteinen, i forbindelse med at Gerrard har blitt bedt om å fylle flere ulike roller og posisjoner for landslaget.

Svensken ble som kjent hardt kritisert i pressen etter at England tapte mot Nord-Irland, og mye av kritikken gikk på at han hadde lagt om fra 4-4-2 til 4-5-1. Mange kritikere hevdet at dette bidro til at Steven Gerrard og Frank Lampard fikk mindre innflytelse, og enkelte kilder påstod sågar at Gerrard hadde blitt forvirret over svenskens taktikk og stadige rollebytter.

Eriksson kontrer imidlertid nå med at han mener det er viktig at hans spillere er fleksible foran VM, og han påstår at han i Gerrard har en spiller som både er lykkelig og kapabel til å spille i flere ulike posisjoner i en og samme kamp.

- Han har ingen problemer med å fylle ulike roller. Det fungerer for Liverpool også. Han kan spille tilbaketrukket spiss, på venstre- og høyresiden, samt sentralt på midtbanen. Han kan brukes der han trengs, og det gjør han til den perfekte spiller, sier Eriksson.

- Hver gang jeg snakker med Steven Gerrard, sier han at han er lykkelig uansett hvor han spiller for England. Det finnes ingen problemer med han. Han vet hva han skal gjøre ute på banen, uten at noen trenger å fortelle han det. Til VM er det viktig å ha spillere som kan spille i flere ulike posisjoner.

- Det eneste problemet vi har hatt med Steven Gerrard, er at han har vært skadet. Derfor har han heller ikke spilt opp mot sitt beste i det siste. Jeg har snakket med Rafael Benitez om situasjonen, og han var også bekymret. Men jeg var likevel ikke i tvil om at jeg skulle bruke Gerrard mot Wales og Nord-Irland. Han er en av verdens beste spillere, og du håper spillere av den typen kan gjøre en jobb for deg. Vi vant ikke den siste kampen, men det betyr ikke at jeg ikke skulle ha inkludert Gerrard i lagoppstillingen. Eller andre spillere, for den saks skyld.