Warnock øyner semifinale

Stephen Warnock mener at semifinale i CL er et minstemål for en klubb som Liverpool. Steve Finnan selvsikker foran møtet med Anderlecht. Steve Heighway satser på psykologi.

Stephen tror på spesiell kveld
Liverpools hardt arbeidende Stephen Warnock kjemper en hard kamp med John Arne Riise og Djimi Traore om plassen på venstreback.  I en avstemning på liverpool.no var det 29% som mente at scouseren burde være førstevalget, mens nesten halvparten av dem som stemte foretrakk Riise i forsvarsfireren.  Nordmannen er også favoritt til å få nikket mot Anderlecht i kveld, og Warnock må trolig nøye seg med en plass på benken.  23-åringen tror uansett det kan ligge an til å bli en av de store E-Cup kveldene under flomlysene på Anfield, mot en motstander som kan spille avslappet og satse offensivt.

- Liverpool behøver å komme til semifinalen, fordi vi er en gigantisk klubb og skal kjempe på det nivået.  I eliten, hvis du vil.  Vi er gode nok til det og jeg tror mange lag ikke liker å spille mot oss i Europa.  Jeg vet ikke hvorfor, men vi synes å få det til å gli i Europa.  Det er en turnering som passer oss.

- Utfordringen er ikke annerledes enn den er i Premier League, det er bare en forskjellig måte å spille fotball på.  I Premier League går det veldig fort, er veldig direkte, og alle lag tenner på alle sylinderne.  I Europa går det noe saktere, selv om det tar seg opp i den siste tredjedelen av banen.

- Anderlecht er ute nå, slik at det kan være at de slipper seg løs og angripe mot oss.  Det vet du ikke på forhånd, men vi spiller hjemme og kveldene i E-Cupen på Anfield er veldig spesielle.  Ingen slår den atmosfæren.


Finnan respekterer Anderlecht
På den andre backen er Steve Finnan ventet å spille, og iren er i likhet med Warnock selvsikker foran kampen mot Anderlecht.  Man har tro på avansement, men vet samtidig at gjestene har kapasitet til å skape noe framover.

- Å vinne i Belgia var enda et godt resultat for oss etter vår åpningseier mot Betis.  Det var vel fortjent og betyr at vi nå har en stor sjanse til å avansere videre fra gruppespillet.  Vi har to hjemmekamper nå, før vi møter Chelsea, og alle har selvtillit.

- Vi hørte om den dårlige statistikken til Anderlecht før kampen i Brussel, men alle kamper i Europa er vanskelige.  Vi skapte mange sjanser mot dem sist, men jeg synes også de viste at de er i stand til å gi oss problemer og vi kan definitivt ikke ta lett på det.

- Mpenza er en livlig angriper som virket skarp og det var også andre hurtige og farlige spillere.


Heighway om innstilling og oppførsel
Sjefen på Liverpools ungdomsakademi, Steve Heighway, har under en forelesning i regi av det engelske fotballforbundet fortalt at de røde satser mye på psykologi under sin opplæring av unge talenter.  Etter å ha produsert spillere som bl.a. McManaman, Fowler, Owen, Carragher og Gerrard har strømmen av lokalt talent til førstelaget blitt noe dempet de siste sesongene.

- Ikke alle har kapasitet til å bli en ny Dominic Matteo, David Thompson, Jamie Carragher, Steven Gerrard eller Michael Owen, sier Heighway.  – Du vil ikke drastisk kunne forandre en personlighet.  Du må bygge videre på en gutts medfødte personlighet, og vektlegge alt som er viktig for å kunne bli en god spiller.  Og også bli et godt menneske.

- Det er to måter å gjøre det på.  En er å være en sportspsykolog uten å vite det, slik som Shankly var det.  Shankly ville aldri kritisere deg offentlig.  Han kunne være hard, men sørget samtidig for at du hadde tro på deg selv og laget.  Det var mange ting som Shanks sa som vi fortsatt kan høre i søvne, som om at ”du bare lurer deg selv hvis du ikke jobber hardt på trening”.  Han ville også alltid rakke ned på motstanderen.  Vi spilte aldri mot noen som var bra…

- Den andre måten er å faktisk planlegge og benytte sportsvitenskap.  Hver andre eller fjerde uke har vi et møte med en ung spiller.  Vi snakker om selvtillit, om det å sette standard, ikke krangle med dommere.  Når de er 17 eller 18 snakker vi om riktig livstil, om å ha de rette vennene, komme fort over skuffelser, og å oppføre deg skikkelig.

- For noen som arbeider med ungdommer vil jeg gjerne se at spillere som Wayne Rooney oppføerer seg litt bedre, fordi han er et slikt fantastisk talent.  Da kan jeg si til en 10-åring, se på Rooney, se hvordan han skyter, hvordan han dribler, og hvordan han oppfører seg.

- Owen har vært eksemplarisk.  Det samme med Gerrard.  Det er fantastisk.  De er fullstendig engasjerte, de er tøffe mentalt, de har sterke spillere, som kan kommunisere og ikke har glemt den stigen de måtte klatre opp for å nå toppen.