Whitbread tilbake fra skade

Zak Whitbread har vært satt ut av spill i 10 dager med en hamstringskade, uten at det har vært offentlig kjent. Nå er han imidlertid skadefri igjen. Australia ønsker å overta behandlingen av Harry Kewell.

I et intervju med liverpoolfc.tv avslører Zak Whitbread i ettermiddag at han har slitt med en hamstringskade en stund, noe som har satt han ut av spill for en kortere periode. Dette har ikke vært offentlig kjent før nå, når skaden er i ferd med å leges.

- Jeg er tilbake fra skade nå, og klar til innsats igjen. Jeg pådro meg en mindre muskelbrist på baksiden av låret. Låret var litt stivt til å begynne med, og gradvis ble skaden forverret til en liten brist i muskelfibrene. Jeg har bare vært satt ut av spill i 10 dager eller noe, så det er ingen stor skade. Nå ser jeg bare fram til å gjøre ytterligere fremskritt på banen, slår den lysluggede midtstopperen fast.

Han er altså klar til å gjenoppta sin posisjon som cover for Jamie Carragher og Sami Hyypiä, men er også klar over at han kan få konkurranse fra Djimi Traore og Josemi om akkurat den rollen. Amerikaneren har imidlertid stor tillit til at Rafael Benitez vil gi han sjansen til mer førstelagsspill i løpet av sesongen. Whitbread spilte som kjent hele kampen mot Kaunas på Anfield, og fikk mye skryt for innsatsen av manageren.

- Jeg synes det er moro å være en del av førstelagsstallen denne sesongen, og jeg tror jeg kan gjøre en grei innsats for førstelaget om jeg får sjansen. Men jeg vet at det vil kreve mye hardt arbeid av meg. Nå er det opp til meg å jobbe hardt videre, og imponere manageren på trening, slik at jeg forhåpentligvis får flere sjanser, sier han.

- Det blir en lang sesong, og manageren har sagt at alle vil få sjansen til å være involvert en eller annen gang. Jeg kan bare se på dette som positivt, men Josemi kan også spille midtstopper og gjorde det bra mot CSKA Sofia i Champions League. Jeg må bare stå på videre, slår han fast.

- Så langt har jeg satt pris på hvert minutt jeg har fått for førstelaget, og jeg synes jeg har gjort det greit. Jeg lærer fortsatt, og har mer å bidra med fremover. Det hjelper å spille ved siden av karer som Sami Hyypiä og Jamie Carragher, og jeg er sikker på at jeg kan gjøre den jobben som kreves der bak.

- Manageren har gitt alle de unge guttene i troppen mye tillit. Jeg må innrømme at det var tider for et par år siden da jeg var skikkelig usikker på fremtiden min i klubben. Så snart Benitez kom hit, følte alle de unge spillerne at de fikk en skikkelig sjanse til å vise seg frem. Den må vi bare sørge for å ta. Jeg vet jeg fortsatt har mye å bevise, men jeg håper at jeg gjennom mine innhopp for førstelaget kan vise alle hva jeg er i stand til.

Whitbread forteller også at framgangen til hans gode venn Stephen Warnock har vært en skikkelig inspirasjonskilde for han og de andre ungguttene i klubben. Han mener at Warnock er stjerne-eksempelet på at du kan få framgang om du jobber hardt.

- Stephen Warnock er et godt eksempel på noen som har tatt sin sjanse når den har kommet. Han lever for tiden ut sin drøm om å spille for Liverpool, og har også blitt tatt med i landslagstroppen. Vi er alle glade på hans vegner. Han har gått foran med et godt eksempel, som vi andre unge i klubben må forsøke å følge, avslutter Whitbread.

Hiddink ønsker å ta over Kewell-behandling
Australia-manager Guus Hiddink skal ha bedt Liverpool om å få ta over behandlingen av Harry Kewells skade. Han skal i dag ha ringt Rafael Benitez med en forespørsel om ikke landslagets medisinske stab kan overta tilsynet med spilleren. Det vil imidlertid forbause oss meget om Liverpools manager gir sin velsignelse til en slik forespørsel.

Hiddink skal være sjokkert over at Australia bare så vidt klarte å slå Solomon-øyene 2-1 på tirsdag, og ser Kewell som instrumentell i å få sitt lag på fote igjen.

- Vi må få Harry Kewell skadefri så fort som mulig. Det haster. Han er den typen spiller som kan gi oss det løftet vi trenger for å nå VM i Tyskland. Spiller vi som vi gjorde mot Solomon-øyene en gang til, har vi ingen sjanse til å kvalifisere oss. Vi må opp på et høyere nivå, og da er Kewell veldig viktig for oss, skal nederlenderen ha uttalt.