Xabi og Carra frykter ikke Chelsea

Respekt, men ikke frykt, er dagens orden på Anfield. Det slår Xabi Alonso og Jamie Carragher fast. Carra tror at ”villdyret” på tribunene igjen vil skremme vannet av feterte Chelsea-stjerner onsdag kveld.

Xabi Alonso tror Liverpool kan ta et langt steg i retning avansement i Champions League om man klarer å slå Chelsea hjemme på Anfield onsdag kveld. Begge lag har som kjent allerede tre poeng på kontoen, og spanjolen mener at en seier over London-laget vil gi de røde den selvtilliten de trenger med tanke på de resterende kampene i gruppespillet.

- Det vil være et stort skritt fremover for oss, og en stor opptur, om vi kan slå Chelsea. Det skal spilles fire kamper til før gruppespillet er over, men jeg tror det blir langt enklere for oss om vi står med seks poeng etter onsdagens kamp, slår midtbane-eleganten fast.

- Vi fikk et meget godt resultat mot et meget sterkt Real Betis-lag i den første kampen, og nå ønsker vi å bygge videre på dette. Vi har allerede tre poeng mer enn Betis, og det kan vise seg å bli viktig, for de er en tøff konkurrent. Nå går vi for en ny seier, sier han ubeskjedent til liverpoolfc.tv i dag.

- Vi har stor respekt for Chelsea, men vi frykter dem ikke, og vi vet vi kan slå dem. De har gjort det svært bra denne sesongen, men er ikke uslåelige. Vi vet alt om dem, og vi vet at det blir en tøff kamp. Men vi har tro på oss selv, og ønsker å gjøre det bra i Champions League også denne sesongen, og gjenta bragden fra i fjor. Det blir vanskelig, men vi skal ta et steg om gangen, og så får vi se hvor langt vi kan nå, avslutter han.

- La villdyret våkne
Jamie Carragher frykter heller ikke Chelsea på onsdag kveld, og forteller til Mirror at både han og hans lagkamerater er desperate etter å slå London-laget på nytt. Han legger heller ikke skjul på at Liverpool-supporterne vil elske å se at rubel-laget går på en ny smell på Anfield, og at denne kampen garantert vil få ”villdyret” til å våkne på tribunene. Bare ferten av Jose Mourinho vil få de røde horder til å lukte blod!

Carragher, som i helgen skrev under en ny sponsoravtale med Puma, sier følgende foran kampen:  - Det var et stort gap mellom oss og Chelsea i ligaen i fjor, men under semifinalen utlignet vi denne kvalitetsforskjellen på grunn av vår vilje til å vinne, og fordi folk på tribunene spilte på lag med oss. Chelsea kom hit sikre på at de ikke kunne tape, men når vi hørte supporterne på tribunene den kvelden, visste vi at vi ville klare brasene.

- Våre supportere vil ønske å se Chelsea tape igjen, og det får frem ”villdyret” i dem. Jeg viste før fjorårets kamp at den ville bli spesiell. Måten Mourinho opptrådte på overfor våre fans i ligacupfinalen, og forsøkene på å kapre Steven Gerrard, satte sinnene i kok blant våre supportere. Det hjalp på å skape en enorm stemning. Jeg tror kanskje det blir vanskelig å overgå denne semifinale-stemningen i en gruppespillkamp.

- Våre fans har ikke mye til overs for Chelsea eller deres fans, spesielt etter det som skjedde med Steven Gerrard i sommer igjen. Det blir helt sikkert høyt lydnivå også på onsdag, legger han raskt til.

- Chelsea vant sine tre første kamper mot oss i fjor, men alle disse var jevne. På Stamford Bridge i ligaen tapte vi på dødball, og på hjemmebane skulle vi ha hatt straffe før de gjorde et heldig mål. I semifinalen i London hadde de bare en målsjanse, og uavgjort var et greit nok resultat. På hjemmebane vant vi som kjent. Vår klubb er til for kvelder som denne semifinalen, så jeg var ikke overrasket, sier midtstopperen.

Han peker på at man har opplevd lignende kvelder før på Anfield. Som da Gerard Houllier kom tilbake etter hjerteoperasjonen mot Roma, og Juventus-kampen i kvartfinalen i fjor. Kamper som aldri vil glemmes.

- Mot Chelsea i fjor ønsket vi å gjøre et tidlig mål, men når vi gjorde det påvirket det oss, ettersom vi da ble litt redde for å tape. Et bortemål for dem, og vi ville ha vært ute. Jeg aner ikke hvor seks minutters tilleggstid kom fra, men det var da at våre supportere virkelig ble tungen på vektskåla.

- Hele landet ønsker trolig at vi skal slå dem på onsdag, noe som også var tilfellet i vår. Supportere av andre klubber er misunnelige for at de bare kan gå ut å kjøpe opp alle klassespillerne. Jeg kritiserer dem ikke for det. Om Abramovich hadde kommet til Liverpool med pengene sine, tror jeg supporterne hadde tatt i mot han med åpne armer. Når folk anser et lag som best, håper alle at de skal bli slått.

- Vår utfordring består nå i å ta igjen forspranget de har opparbeidet seg. Det blir vanskelig, ettersom de har blitt enda bedre. For hver uavgjortkamp vi spiller, taper vi terreng til dem. Før kunne du tape fem-seks kamper og likevel vinne tittelen. Det kan du ikke lenger. Men vi er regjerende mestere i Champions League, og vårt neste mål forblir å vinne ligaen, slår Carragher fast.

- Vårt problem siden jeg begynte i klubben har vært stabiliteten. Jeg aner desperasjonen og sulten blant våre supportere. En klubb av vår størrelse, med de pengene vi har brukt det siste tiåret, burde være nærmere en ligatittel, avslutter han.