Xabi og Carra tar Kaunas på alvor

Bare timer før avspark i Lituaen lover midtbanegeneral Xabi Alonso og visekaptein Jamie Carragher at Liverpool vil ta FBK Kaunas på alvor. Fra tribunen vil de røde få støtte fra 350 tilreisende scousere.

Xabi Alonso og Jamie Carragher sier de tar FBK Kaunas på alvor bare timer før avspark i Litauen. Alonso har tidligere offentlig advart sine lagkamerater mot solide litauere, etter å ha fått erfart dette med Spanias landslag. Toner som lagkamerat Jamie Carragher tydeligvis har tatt ad notam.

Liverpool Echo skriver i ettermiddag at det er ventet at Xabi Alonso tar plass på Liverpools sentrale midtbane i kveld, sammen med Steven Gerrard, trass i at begge spillerne fikk smeller på gårsdagens trening.

- Det er alltid tøft å spille en utekamp i Europa. Dette blir vanskelig, og gir vi dem ikke nok respekt kan vi få problemer. Jeg vet av erfaring at litauiske lag er vanskelige å spille mot, så jeg forventer at en kamp mot deres nasjonale mestere vil bli tøff, sier Xabi Alonso.

Tøffere har Alonso selv blitt også, hevder de som har fulgt Liverpools sesongforberedelser tett denne sommeren.

- Det er ikke en bevisst ting fra min side om jeg spiller tøffere nå enn i fjor. Men kanskje har ett år i Premier League hatt en slik effekt på meg. Vi har forberedt oss til ligasesongen, samtidig som vi spiller i Champions League-kvalifiseringen, så vi får forhåpentligvis prøvd ut en del av det vi har trent på under disse kampene, uttaler spanjolen.

350 Liverpool-fans har funnet veien til Litauen gjennom klubbens offisielle reiseopplegg, og midtstopper Jamie Carragher ønsker ikke at de skal ha tatt den lange reisen fånyttes. Visekapteinen frykter at det faktum at de røde vet så lite om sine motstandere, skal være hjemmelagets største fordel.

- Vi vet lite eller ingenting om dem. Alt vi vet er at de gjorde åtte mål i den første kvalifiseringsrunden. Folk kan gjerne si at dette bare var mot et lag fra Færøyene, men vi klarte ikke å gjøre mer enn seks mot TNS. Det faktum at de gikk så lett videre viser at de har noe å by på. Det var stor forskjell på oss og TNS, men jeg tror ikke forskjellen blir så stor i kveld.

Kaunas v Liverpool på puben
Fra Sunnmøre får vi forøvrig opplyst at kveldens kamp i Litauen vil bli vist live på Touchdown ved Toldboden i Ålesund. Det samme gjør Fotballpuben i Bergen og Kings Cross i Trondheim.