Xabi usikker igjen

Xabi Alonso må trolig stå over sin tredje strake Liverpool-kamp. Lagoppstillingene til reservelagskampen klare. Rafa sikter mot topp fire med hjelp av Crouch. Figo tror på nye sjanser for Gerrard.

Liverpool må trolig klare seg uten Xabi Alonso også mot Sunderland. Dette blir den tredje kampen han må stå over etter kneskaden han pådro seg mot Portsmouth, ettersom han fortsatt har smerter etter tacklingen som Portsmouth-innbytter Skopelitis satte inn.

Sunderland vil på sin side måtte klare seg uten Anthony Le Tallec, i tillegg til sine mange skadde spillere. Den franske U-21 spilleren er som kjent utlånt fra Liverpool, og får dermed i følge reglementet ikke spille mot klubben han er utlånt fra.

Generalprøve i kveld
I kveld er det altså duket for generalprøve på morgendagens kamp mellom Sunderland og Liverpool, når de to klubbenes reservelag møtes til dyst i Wrexham. På grunn av ligakampen i morgen, blir begge klubbene tvunget til å stille unge lag på Racecourse Ground i kveld.

Liverpool starter, som vi nevnte tidligere i dag, med 19 år gamle David Martin i mål. Sønnen til den tidligere West Ham-stjernen Alvin Martin er på et ukes langt prøveopphold på Melwood. Til daglig er Martin andrevalget mellom stengene i Milton Keynes. Han har kun fått spille to kamper for Dons så langt denne sesongen, men gjorde sin debut allerede i april 2004 og fikk hele 20 kamper i fjorårssesongen. Martin spiller for øvrig også på det engelske U-19 landslaget, og måler 186 cm på strømpelesten.

Liverpools lag: David Martin, Antonio Barragan, David Raven, Miguel Roque-Farrero, Godwin Antwi, Jack Hobbs, Lee Peltier, Darren Potter, Ramon Calliste, David Mannix, Paul Anderson Reserver: James Smith, Paul Willis, Adam Hammill, James Frayne, Jordan Holmes.

Av disse har trioen Antonio Barragan, David Raven og Darren Potter førstelagserfaring. At Potter spiller i kveld, tyder på at han ikke er aktuell for troppen til morgendagens kamp på Stadium of Light.

Fra Sunderland-leiren meldes det at Kevin Richardson sitt lag er fullstendig uten førstelags-erfaring. Ingen av de 11 utvalgte har spilt førstelagsfotball for de røde og hvit-stripete.

Sunderlands lag: Carson; Taylor, Hartley, Connolly, Davison; Donoghue, Chandler, Richardson, R. Smith; Weir, McFarlane. Reserver: Ball, Backhouse, Chapman, Waghorn.

- Crouch utgjør en forskjell
Rafael Benitez mener at Peter Crouch er en av hovedårsakene til Liverpools gode form om dagen. Manageren mener at Crouch tilfører laget mange flere muligheter, og han mener også at lagkameratene nå begynner å finne ut hvordan de kan gjøre seg nytte av den lange spissens styrker.

- Vi har oppnådd bedre resultater og har mer selvtillit nå, og en av hovedårsakene til dette har vært spillet til Peter Crouch. Han er en veldig viktig spiller for oss, som holder på ballen, og gir sine lagkamerater fantastisk støtte. Han gir oss flere strenger å spille på, sier Rafa til Liverpools offisielle hjemmeside.

- Jeg snakket med et par av Betis-forsvarerne etter kampen på Anfield, og de mente at Crouch var umulig å spille mot til tider. De mente at oppgaven de fikk var veldig vanskelig. Crouch spiller bra, og snart får han sin første scoring også, tror spanjolen.

Rafa sikter mot topp fire
Rafael Benitez uttaler i ettermiddag at han er godt fornøyd med hvordan hans lag spiller om dagen, og føler nå at man kan begynne å legge press på topplagene i Premier League. Foran møtet med Sunderland sikter manageren seg inn mot en topp fire-plassering.

Spanjolen ønsker at laget hans skal være i en så sterk posisjon som mulig før avreise til klubb-VM i Japan om to ukers tid.

- Vi har tre kamper i ligaen før vi reiser til Japan, og vi ønsker å være i en så god posisjon som mulig når vi reiser, slik at vi kan komme tilbake til et godt utgangspunkt når vi skal spille fire kamper på åtte dager i julen.

- Vi har nå Sunderland borte, før vi møter Wigan hjemme på lørdag. Kanskje kan vi klatre til en plass blant de fire beste i ligaen. Sunderland-kampen er en veldig viktig kamp for oss, og vi vet hva vi har å gjøre. Vi må alltid prøve å spille bra i alle kamper, for å vinne kampene. Laget må være i stand til å omstille seg fra kamp til kamp. Det viktigste er å vinne alle kamper, men jeg ønsker også at vi skal spille bra for supporternes skyld.

- Jeg har stor respekt for Sunderland, og deres manager Mick McCarthy. De hadde en veldig god sesong i fjor. Jeg er klar over at nivået er høyere i Premier League, men jeg håper virkelig de begynner å klatre på tabellen snart, bare de ikke begynner mot oss.

Figo tror Gerrard får en ny sjanse til å kapre gullballen
Luis Figo, som var veldig nær en overgang til Liverpool i sommer, tror Steven Gerrard får flere sjanser til å kapre gullballen, etter at scouseren i går ble nummer tre i den prestisjefylte kåringen. Figo vant som kjent selv utmerkelsen i 2000.

- Jeg synes Gerrard er en stor engelsk spiller. Jeg har spilt mot han i europacupen. Han gjør det veldig bra i sin klubb, og i fremtiden får han en ny sjanse til å vinne denne utmerkelsen, uttaler portugiseren til Sky Sports News.