- Agger var mitt førstevalg

Rafael Benitez hevder at Daniel Agger toppet hans liste når han skulle hente ny midtstopper. Brøndby får full uttelling først ved 100 kamper.

Liverpool Echo skriver i dag at en stor andel av overgangsummen på £5.8M for Daniel Agger avhenger av antall kamper dansken får for Liverpool. Midtstopperen må trekke den røde trøya over hodet i førstelagssammenheng mer enn 100 ganger for at hele summen skal bli utbetalt til Brøndby.

Agger skrev som kjent under på en kontrakt for fire og et halvt år i dag tidlig, og trente deretter sammen med sine nye lagkamerater på Melwood. Han vil bli offisielt presentert som Liverpool-spiller for pressen i ettermiddag.

Manager Rafael Benitez var veldig lettet over å ha fått sin mann, og hevdet at Agger var hans førstevalg når han skulle handle ny midtstopper. Spanjolen forteller at det var 21-åringens iver etter å bli Liverpool-spiller som tiltalte han, og han er overbevist om at dansken er riktig mann for klubben.

- Når transfervinduet åpnet ved årsskiftet var Daniel vårt førstevalg, sier Benitez til Liverpool Echo i ettermiddag.

- I tillegg til kvalitetene han besitter, var en av hovedårsakene til at vi anså han som den riktige spilleren hans holdninger til Liverpool. Når vi snakket med han, skjønte vi at dette var en spiller som virkelig ønsket å komme til klubben. Det er viktig for meg.

- Når du snakker med en agent eller møter en spiller, kan du som regel skjønne om de er interessert i å komme til klubben eller ikke. Daniel er sulten på suksess og ekstremt glad for at han har fått sjansen hos Liverpool.

Liverpool Echo skriver at Agger kan bli inkludert i Liverpools tropp til ligakampen mot Tottenham på lørdag, men avisen mener det er mer sannsynlig at han blir gitt mer tid til å komme i kampform før han kastes til ulvene.

Fornøyd med transferaktiviteten
Rafael Benitez sier seg fornøyd med sine forretninger på transfermarkedet så langt i januar, men innrømmer at han ikke har så mye penger å rutte med lenger.

- Når vi hentet Jan Kromkamp visste vi at vi måtte ha enda flere spillere. Vi har jobbet kontinuerlig for å styrke stallen. Det er veldig viktig at vi kjøper de rette spillerne, og da spiller det liten rolle hvor lang tid det tar for å få dem. En eller to gode spillere kan ta laget ett steg i riktig retning, mens feil på transfermarkedet kan føre til at du står på stedet hvil, eller til og med tar ett steg tilbake.

- Her i England er det veldig vanskelig å gjøre en handel kjapt. Du kan ikke kjøpe en spiller på januars første dag, dersom det ikke er mulig å få tak i spilleren eller hans agent. Og alle som vet vi ønsker å kjøpe en spiller antar at vi har mye penger. Agenter ringer oss og sier at vi kan gjøre en deal, og så spør de om 20 millioner euro. Det er utrolig. Folk tror vi har mye mer penger enn det som er realiteten, og at vi kan betale mer enn det spillerne er verdt. Men vi vil aldri betale mer enn det en spiller er verdt, slår Benitez fast.