- Birmingham vil gi oss hard motstand

Rafael Benitez reflekterer over trekningen i FA-cupen, og forventer hard motstand i Birmingham. Wembley eller Cardiff? Berger på vei tilbake.

Rafael Benitez har ennå til gode å vinne mot Birmingham som Liverpool-manager, men etter ettermiddagens trekning i FA-cupen håper spanjolen å rette på den statistikken når lagene møtes i kvartfinalen på St Andrews.

Kampene de to lagene i mellom inneværende sesong endte 2-2 i Birmingham og 1-1 på Anfield. Bemerkelsesverdig nok gjorde Liverpool selvmål i begge kampene. Stephen Warnock nettet for Birmingham på bortebane, mens Xabi Alonso var den ulykkelige Liverpool-spilleren på Anfield.

Benitez vet det blir en tøff kamp for hans lag, men etter seieren over Manchester United i 5.runde håper han nå at hans lag kan bryte enda en resultat-trend ved å beseire Birmingham.

- Vi har spilt uavgjort mot Birmingham to ganger denne sesongen, og det blir en ny vanskelig kamp. Spesielt fordi vi har fått bortekamp. De to kampene var gode kamper, og vi kunne kanskje ha vunnet begge, ettersom vi gjorde selvmål ved begge anledninger. Uansett hvem vi hadde trukket, ville vi ha fått tøff motstand, reflekterer Benitez i etterkant av dagens trekning.

- Jeg tror kanskje Birmingham kommer til å tenke mer på ligaen enn FA-cupen, i den posisjonen de befinner seg i. Det vil være viktigere for dem å overleve i Premier League enn å vinne FA-cupen. Vi har mye selvtillit for øyeblikket, og vi ser fram til kampen. Men jeg hadde foretrukket hjemmekamp, legger han til.

Liverpool-manageren føler at hans tropp kan klare ut med kamper i tre turneringer fremover, ettersom de røde gjør det bra både i FA-cupen, Champions League og ligaen denne sesongen.

- Jeg antar at enkelte spillere ikke kan spille alle cupkampene, men jeg er sikker at vi har en god sjanse til å gjøre det bra likevel. Jeg ønsker alltid å vinne trofeer, og det ville være fint å vinne FA-cupen. Men det er fortsatt mange kamper som gjenstår, avslutter spanjolen til liverpoolfc.tv.

Blir Wembley ferdig i tide? 
Firmaet som er ansvarlig for å bygge ”Nye Wembley” har benektet at de har sagt at det nye anlegget ikke vil stå ferdig til FA-cupfinalen. The Daily Mail hevder at firmaet, Multiplex, har fortalt fotballforbundet at de ikke rekker å få stadionanlegget ferdig til finalen den 13.mai. Men dette benekter nå det australske firmaet kategorisk overfor BBC Sport. De sier at det ikke er tatt noen endelig avgjørelse angående finalen ennå.

Det engelske forballforbundet har daglige møter med Wembley National Stadium Ltd nå, ettersom tiden frem til finalen begynner å bli veldig knapp. Flere møter er avtalt denne uken.

Multiplex uttalte i januar at det bare var 70% sjanse for at det nye anlegget med plass til 90 000 tilskuere ville bli ferdig til FA-cupfinalen. Firmaet slo den gangen fast at de ikke hadde råd til ytterligere forsinkelser i så måte, om de skulle ha anlegget som koster £757M klart til FA sin deadline for finalen, 31.mars.

Fotballforbundet har for sikkerhets skyld også booket Millennium Stadium i Cardiff til finalen.

Godt nytt for Berger
Tidligere Liverpool-spiller Patrik Berger har ikke spilt for Aston Villa på fire måneder grunnet en kneskade. Nå ser det imidlertid lysere ut for den sympatiske tsjekkeren, da han skal spille reservelagskamp mot Sunderland denne uka.