- Chelsea er ikke uslåelige

Chelsea kan beseires i lørdagens semifinale. Det slår Liverpool-manager Rafael Benitez fast. Nå prøver han å komponere den rette slagplanen til oppgjøret på Old Trafford.

Chelsea er ikke uovervinnelige. Det slår Liverpool-manager Rafael Benitez fast før lørdagens semifinale i FA-cupen. Spanjolen mener at hans mannskap har nærmet seg serielederen i kvalitet, og tror på avansement til finalen i Cardiff.

Benitez er fullt klar over at Chelsea har finansielle muskler til å få tak i all verdens toppspillere, men føler seg likevel trygg på at Liverpool kan konkurrere med Jose Mourinhos lag både på og utenfor banen.

- Abramovich har penger, og vi vet at han bare vil pøse på med mer og mer penger, men Chelsea kan ikke kjøpe alle spillerne. Selv om London-klubben brukte mer penger enn noen andre sist sommer, har andre klubber tatt innpå dem, resonnerer Rafa.

- Her i Liverpool trenger vi mer penger for å være reelle utfordrere. Vi ønsker frihet til å gjøre jobben vår bedre, så derfor ønsker vi mer penger. Men det handler ikke bare om å bruke penger. Spillere som kommer til oss vet de har fordeler som spillere i Chelsea ikke har. Vi har en fantastisk atmosfære her, ikke bare inne på stadion, men rundt hele klubben. Spillerne møter også en klubb som behandler dem bra, fra styret og direktørene helt ned til medspillerne.

- Spillerne skjønner fort at det er noe helt spesielt med denne klubben som de ikke kan finne noe annet sted. Slik sett misunner jeg ikke Mourinho hans ubegrensede ressurser. Jeg er fornøyd her, og glad vi vant Champions League sist sesong. Jeg tror kampen mot Milan vil bli stående som den beste europacupfinalen noensinne. Det er noe som vi har, og det beviser fremgang.

Liverpool-manageren sier han har respekt for Chelsea, men mener at ingen klubber bør frykte London-laget, da de slett ikke har vist seg uslåelige.

- Det er fint å se at ingen frykter Chelsea nå til dags, og flere lag har lært seg hvordan de skal spille mot dem. Vi jobber selv med måter å slå dem på, avslører Benitez.

- Manchester United har bevist at man med positivt spill kan komme veldig nær Chelsea. Avstanden mellom de to klubbene er mye mindre enn i fjor, og jeg tror at Liverpool og Arsenal vil gjøre ting mye mer interessante neste sesong. Lag som Tottenham og Blackburn gjør også fremskritt. United er nærmest i øyeblikket, og avstanden er ikke større enn at man prater om resultatene i en kamp eller to. Det er godt nok for Chelsea nå, men det er en avstand som det slett ikke er umulig å tette til neste sesong.

- Klubber og spillere frykter ikke Chelsea lenger. De vet at de kan slås nå. Vi ser det, og jeg tror det bare er begynnelsen. For hvert år som går vil det bli vanskeligere og vanskeligere for dem å forsvare tittelen, avslutter spanjolen.