- Elementære feil ødela for oss

Dagens helsvarte resultat på Goodison ble forårsaket av elementære feil, uttalte Rafa Benitez etter kampen. John Arne Riise føler ikke like stor smerte som forrige gang han tråkket over.

En serie forsvarssfeil kostet alle tre poengene på Goodison og Liverpool har fått alt annet enn en pangstart på sesongen. Det er uvanlig kost å se forsvaret gjøre den type feil. Helt siden pre-season startet har vi hatt problemer med å holde buret reint. Mens vi forrige sesong satte rekorder i godt forsvarsspill er det nå i ferd med å bli et problem for laget. Det må legges til at vi pga skader vi enda ikke hatt mulighet til å stille med vårt antatt beste forsvar i ligaen. Men det er ingen unnskyldning.

Benitez er også klar på hvorfor laget tapte i dag. Han beskrev forsvarsspillet som elendig og mente vi gjorde elementære feil. Likevel følte han lenge at vi hadde mulighet til å komme inn i kampen hvis vi hadde vært mer effektive på topp.

Han varsler nå oppvask. – Forrige sesong holdt vi buret rent i en rekke kamper. Nå må vi sette oss ned og analysere situasjonen og finne ut av hvorfor vi plutselig slipper inn så mange mål. Noen fortalte meg at vi hadde 21 skudd på mål i dag. Det teller imidlertid ingenting når vi ikke er mer effektive.

Han avslutter med å konstantere at dette var en meget skuffende dag for Liverpool F.C.

Riise til MR i morgen
John Arne Riise kom inn i andre omgang på Goodison, men var bare på banen i 15 minutter før han måtte bæres av banen med ny smell i ankelen. Han tråkket kraftig over da han gikk inn i en duell – og ble ”belønnet” med gult kort på vei ut av banen. Liverpool måtte dermed avslutte med 10 mann, men enda verre: ny skade på en forsvarsspiller.
Via hans personlige rådgiver får vi i kveld opplyst at nordmannen skal til MR klokken 10 i morgen formiddag. John Arne sier at han ikke føler lite store smerter nå som da han ødela samme ankel mot Sheffield United i seriestarten.

Ifølge Liverpool-manager Rafael Benitez går nordmannen glipp av tirsdagens mesterligaoppgjør mot PSV. Da ryker i så fall  også neste helgs kamp mot Chelsea.
- Jeg er sikker på at han blir ute i 10-15 dager. Det er alltid vanskelig å spille bortekamper i Europa, men vi har nok spillere i stallen til å føle oss selvsikre. Vi må analysere hva som gikk galt i dag, sa Benitez.

Carson reddet nytt straffe
Utlånte Scott Carson reddet et nytt straffespark for Charlton i dag. Han kunne imidlertid ikke forhindre at laget hans tapte 2-1 på Stamford Bridge.