- England må lære av Liverpool

Jamie Carragher mener at det engelske landslaget må kopiere holdningene som råder i Liverpool, og tenker da spesielt på evnen til aldri å gi opp.

Jamie Carragher begynner å komme i VM-modus. Nå etterlyser han litt av de samme holdningene på landslaget som tydeligvis hersker i Liverpool, når det gjelder evnen til aldri å gi opp.

- Når det er igjen 20 minutter av kampen, og vi ligger under, blir det en kamp på liv og død. Da gir vi alt, sier midtstopperen om Liverpools evner til å komme tilbake i viktige finaler.

- Vi kommer oss alltid til disse finalene ved å holde tett bakover, og så i finalen bryter helvetet løs. Det er nesten som guttene i skolegården, der spillet bølger raskt fra mål til mål. Du er bare så desperat etter ikke å tape, legger han til.

- Liverpools evne til aldri å gi opp kan la seg overføre til England, og spesielt viktig er dette når vi kommer til cupdelen av VM-turneringen. Dersom man kommer bakpå, må man alltid gi alt. Dersom ikke vil de beste lagene straffe deg. Går vi videre fra gruppespillet må vi gi alt i enhver duell, og virkelig ha troen på at vi vil vinne hver kamp.

- VM er bare hvert fjerde år, og noen spillere vil aldri få denne sjansen igjen. Da må du aldri gi opp, og finne frem til den mentaliteten vi har i Liverpool. Det er et ”must” i en slik turnering. Det blir noen tøffe oppgjør i Tyskland, og noen ganger må du tyne deg over smerteterskelen skal du vinne viktige kamper.

- Det faktum at England kun har vunnet et stort mesterskap er både utrolig og rett og slett ikke godt nok. Det er bare å se på hvilke spillere vi har hatt opp gjennom årene. Hellas har vunnet EM, men England har aldri klart det. Dersom alle andre klarer slike ting, hvorfor skal ikke vi klare det? Av en eller annen grunn ser vi alltid ut til å snuble i et av de siste hindrene. Nå er jeg lei av det.

Carragher setter nå sin lit til at klubbkamerat Steven Gerrard skal være inspirasjonskilden som retter på denne begredelige statistikken.

- Stevie har klart brasene i alle andre turneringer. Han har vunnet mange trofeer, og han mangler vel bare en seier i VM nå for å virkelig bevise hva han er laget av. Han blir en utrolig viktig spiller for oss i Tyskland. Han er trolig blant de fem-seks beste spillerne i verden nå. Etter min mening er han den aller beste.

Carragher ser i likhet med landslagssjef Eriksson også muligheten til å bruke Gerrard i en angrepsrolle.

- Han kan gjøre det bra i en slik rolle også. Vi kan klare oss bra uten Wayne Rooney. Du ønsker ikke å miste gode spillere, men Rooney ville aldri ha vunnet VM for oss på egenhånd uansett. Vi har gode nok spillere til å klare oss uten hans hjelp.

- I Liverpool er vi vant til spennende finaler. Vi har Alaves i UEFA-cupen, Champions League-finalen i fjor og FA-cupfinalen i år. Det ville ikke være meg i mot å oppleve noe lignende med England.