- England tenker ikke som et lag

John Barnes kritiserer England og Sven-Göran Eriksson, og mener at den engelske midtbanen har for like spillere. Informasjon om kampen mot Crewe.

- Fokus på individualister
Mange vil se på lagmoral og det at man spiller for hverandre som en av styrkene til England, mens Brasil har artistene og individualistene som ingen andre.  John Barnes, som spilte 79 kamper med de tre løvene på brystet, er imidlertid av en noe annen oppfatning.  Barnes mener tvert i mot at engelskmennene fokuserer for mye på sine stjerner og at Brasil ikke ville ha tillatt en komponering av midtbanen slik Eriksson har gjort.

- Dersom VM ble spilt i oktober ville jeg hatt troen på England hver eneste gang, sier Barnes.  – Hvis vi kan spille i vårt tempo i 90 minutter, ville det bli vanskelig å håndtere til og med for Brasil.  Det lar seg gjøre i oktober, men ikke om sommeren.

- Nå skylder vi på at det er varmt, men vi visste det ville bli varmt så da må en være forberedt på det.  I treningskampene foran VM skulle England ha øvd seg på å spille med et langt lavere tempo, og holde på ballen.  Vi skulle ikke ha spilt ballen hurtig fram, vi skulle ikke ha latt Lampard og Gerrard komme fossende framover ved hver eneste anledning, fordi det tømmer energilageret.

- Det som gjør at Brasil har et overtak, uansett om du har Ronaldo og Ronaldinho, er at det viktigste for Brasil er hvordan laget fungerer.  Engelske spillere skulle ofre seg for laget.  Sven gjør ikke det.  Han sier til sine midtbanespillere at de skal spille slik de pleier, og de er alle offensive midtbanespillere for sine klubber.  Phil Scolari og Guus Hiddink ville aldri tolerert det.

- Brasil, Argentina og Portugal har en egen måte å spille på, hvor laget kommer først.  England sier at man kommer til å vinne p.g.a. kvalitetene til Beckham, heller enn hvordan laget fungerer.  Er frisparkene til Beckham bedre enn de Juninho har for Brasil?  Nei.  Er Beckhams innlegg bedre enn Juan Riquelme for Argentina?  Kanskje, men Riquelme og Juninho spiller på en måte som passer laget.

- England fokuserer for mye på individualister - Lampard, Beckham, Gerrard og Joe Cole – slik at vi ikke har et spillemønster.  Vi forventer at de individualistene skal vinne kampen for oss.  Det er fire utmerkede spillere, men de utfyller hverandre ikke.  Scolari og Hiddink vil se på måten laget spiller på, og de vil forandre på det dersom det ikke fungerer.

- Sven må gi retningslinjer for hva han ønsker med laget som utgangspunkt.  Da England spilte mot Paraguay, kunne du se midtbanespillerne skyte – Gerrard på volley, Lampard på volley – og at hver tenkte ”jeg skal sette min preg på denne kampen ved å score et spektakulert mål.  Ved tre anledninger skulle man isteden ha spilt enkelt.

- Gerrard kan gjør alt, men Eriksson bør si: ”Du må spille som Claude Makelele, få tak i ballen, ikke slå pasninger på 50 meter, ikke sprengløp framover som du gjør for Liverpool, men spill for laget ved direkte pasninger og la Lampard, Beckham og Joe Cole gjøre det kreative.  Gerrard kan bli ”link spilleren” som Graham Taylor kaller det,  Michael Carrick kan også ha en slik rolle.

- Problemet i England er at vi gir spillere som Gerrard, Lampard og Beckham status som superstjerner.  I Italia, da Gianfranco Zola og Diego Maradona var i Napoli, var begge spillere som ville ha nr.10 på ryggen og du kunne ikke spille dem sammen.  I England ville vi plassert dem på det samme laget.  Det kan ikke være slik at alle skal være en superstjerne.

- For meg er Ze Roberto og Emerson eller Gilberto Silva de viktigste spillerne for Brasil.  De må vises respekt, heller at vi sier at ”Owen Hargreaves og Michael Carrick er ikke viktige spillere.  De viktige spillerne er Beckham, Owen og Gerrard.”

- Hos Liverpool hadde vi Ronnie Whelan.  Hvis en sammenlignet kvalitetene til Ronnie en for en mot Gerrard, vil han ikke ha den samme energien, styrken, fysikken og evnen til å slå langpasninger som Gerrard, men det dreier seg om å få brikker inn i et puslespill.


2268 billetter mot Crewe
Lørdag 22.juli kl 16.00(norsk tid) spiller Liverpool pre-season kamp i Crewe.  De røde er blitt tildelt 2268 billetter, og salget starter på Merseyside i morgen.