- Gerrard har et større potensial

Benítez mener at Steven Gerrard har langt mer å gå på. Rafa positiv til eventuelle utenlandske investorer, men bare på de riktige premissene. Benítez kritisk til terminslista i England.

Rafa om Gerrard
Rafael Benítez tror ikke Steven Gerrard vet hvor god han kan bli. Gerrard spilte sin kanskje beste kamp for sesongen mot PSV. Gerrard selv hevder at han er i ferd med å finne toppformen. Men ifølge Rafa har kapteinen langt mer å gå på.
- Han kan score mål, vinne hodedueller, være god på dødballer, egentlig alt. Når han sier at han er i nærheten av sitt beste, så kjenner han kanskje ikke hele sitt potensial.

- Han forbedrer seg mye, han blir mer moden og han tenker på spillet. Det vil ikke bare hjelpe oss, men også Englands landslag. Han vil kunne danne et bedre samarbeid med Frank Lampard, fordi han blir mer moden og mer klar over hva han skal gjøre.

- Jeg synes virkelig Steven er en fantastisk spiller. Han tenker alltid på hva han kan gjøre. Han har slike kvaliteter at man ikke kan stoppe ham.

- Han tenker på hvordan han kan gjøre laget bedre, og han har egenskaper til det.

- Jeg sier til ham at han må kjenne sine lagkamerater og spillerne foran ham på banen. Hvis vi spiller med to vinger og to spisser, må han konsentrere seg og være forsiktig hele tiden, fordi når han beveger seg inn i straffefeltet, så kan det skape rom bakover på banen.

- Hans styrker er å komme seg inn i straffefeltet. Vi så det mange ganger forrige sesong og denne uken mot PSV. Han må gjøre dette, og han er god til det.

- Han må tenke på hva han gjør. Han må hele tiden være klar over hva som foregår rundt ham. Hvis vi ikke har en midtbanespiller i ankerrollen, vet han at han ikke kan løpe inn i straffefeltet så mye som han ville like.

- Han sa at han var i nærheten av sitt beste, men jeg tror ikke det. Han er mye bedre, men hans potensial er så stort at han kan forbedre seg mye mer.

- Steven kan score mange mål, fordi han har den kvaliteten. Han har større selvtillit nå. Han kan score alle slags typer mål.

- Det har vært vanskelig for ham, fordi han har hatt måltørke og alle snakker om det. Ikke glem at vi snakker om unge menn. Man forsøker å støtte dem, men spilleren må prestere sitt beste på banen.

- Kanskje har han vært bekymret, men han har trent virkelig hardt og jobbet med problemet. Jeg er virkelig fornøyd med ham. Steven vet at han som kaptein må gå foran som eksempel.

Rafa om utenlandske investorer
Rafael Benítez er positiv til eventuelle utenlandske investorer, men bare på de riktige premissene.
- Nøkkelen er ikke om det er utenlandske investorer, bare om det er hyggelige menesker som tenker på sporten og spillet med positve ideer.

- Det handler ikke om hvor du kommer fra, bare om dine ideer. Hvis folk bare involverer seg på grunn av forretningsvirksomheten, er det ikke alltid til det beste.

- Men hvis man tenker på spillet, klubben og forsøker å forbedre klubben og laget ved å gi dem muligheter til å vinne flere trofeer, så er det ok.

- Det er ikke et problem om det er en utenlandsk eller en lokal investor, bare de ønsker å gjøre de riktige tingene.

- Liverpool er en veldig berømt klubb. Jeg er sikker på at det finnes mange mennesker som følger oss. Alle kjenner oss.

- Da jeg jobbet i Spania, respekterte alle Liverpool som en stor klubb, som vant mange trofeer.

- Uansett hvor du kommer fra, kan du være en Liverpool-supporter.

Rafa om terminlista
Rafael Benítez er ikke fornøyd med hvordan terminlista i England er satt opp. Dersom klubben har kamp i Europa på onsdag, bør man få utsatt ligakampen til søndag.
- Jeg kan ikke forstå hvorfor vi må spille igjen på lørdag istedenfor på søndag, etter å ha spilt på onsdag. Det vil gi deg mer tid til å lege skader. I Spania er dette normalt.

- Man må beskytte toppklubbene som spiller i Europa, fordi deres suksess er viktig for landet. De skal ikke bli straffet med å måtte spille påfølgende lørdag.

- Dere skal være stolte av lag som Manchester United, Chelsea, Arsenal og oss selv. Hvorfor beskytter dere ikke toppklubbene? Det ville vært bedre for alle.