- Haster ikke med ny kontrakt

Benítez har ikke signert den nye kontrakten, men det haster ikke. Han avslører hvorfor Crouch blir byttet ut så ofte. Viktigere å produsere spillere enn å vinne FA Youth Cup.

Rafael Benítez har blitt tilbudt en ny kontrakt med Liverpool og partene er i prinsipp enig om en forlengelse på ett år, fram til 2010. Likevel har spanjolen til gode å signere. Han insisterer på at Real Madrids ønske om å sikre seg hans tjenester ikke påvirker ham. Denne uken la Fernando Martin, Real Madrids nye president, fram en liste på syv kandidater til å etterfølge Juan Ramon Lopez Caro til sommeren – José Mourinho, Arsène Wenger, Sven-Göran Eriksson, Fabio Capello, Marcelo Lippi og Carlo Ancelotti, samt Rafael Benítez. Rafa tilbrakte som kjente 20 år som spiller og trener i den spanske hovedstadsklubben. Spekulasjonene om Benítez’ fremtid har dermed dukket opp igjen. Selv om han skulle signere kontrakten med Liverpool i dag, vil det ikke forhindre Real Madrid i fortsatt å vise interesse.
- Kontrakten er ikke viktig. Jeg har tre år igjen på min nåværende kontrakt, men det vil ikke utgjøre noen forskjell hvis den var på ytterligere to år. Jeg kunne signert kontrakten nå, men hvis Madrid er interessert, vil de holde det gående. Jeg kjenner situasjonen. Supporterne hadde en avstemning. Jeg fikk 30% av stemmene. Så la presidenten fram lista si. Jeg er ikke bekymret, uttaler Benítez.

Crouch løper mer enn Gerrard
Mange har kanskje lagt merke til at Peter Crouch svært ofte blir tatt av banen når han spiller fra start? Han har startet i 37 kamper denne sesongen, men faktisk skiftet ut hele 27 ganger. Nå avslører Rafael Benítez grunnen.
- Peter løper utrolig mye. I en kamp nylig løp han mer enn 14 kilometer, noe som er mer enn Gerrard og Sissoko. Hans statistikk er veldig imponerende. I noen kamper løper han mer enn noen annen spiller. Det er grunnen til at vi tar ham av banen.
Med 12 mål så langt denne sesongen er Benítez svært fornøyd med Crouch.
- Jeg liker det jeg ser av Crouch. Jeg snakker om han angående England, og årsaken til at jeg synes de skal ta ham ut er på bakgrunn av det han har vist. Han tilfører oss så mye fordi han scorer, men han er også et oppspillspunkt som holder utrolig godt på ballen.

- Viktig å få gjennom juniorspillere til førstelaget
Liverpools juniorlag skal snart spille finale i FA Youth Cup. Rafael Benítez er utrolig glad på ungguttenes vegne. Likevel mener han at det viktigste ikke er å vinne den prestisjetunge cupen, men at klubben klarer å produsere spillere til førstelaget.
- Jeg er glad for at ungguttene har nådd finalen. Det er gode nyheter for klubben. Vi har en fin blanding av spillere fra akademiet og utenlandske spillere. Det viser at vi går i riktig retning. Det er viktig å forstå at det viktigste ikke er å vinne, men at de utvikler seg videre. Hvis det er mulig å vinne cupen, er jeg glad for det. Det er likevel viktigere å få spillere gjennom til førstelaget. Vi har hentet tre engelske spillere og to fra spansk fotball. Hvis vi kunne sikre oss engelske spillere, så ville det vært glimrende. Hvis ikke, har vi ikke annet valg enn å være på utkikk utenlands. Vi kan ikke se på om han er riktig spiller ved å se på passet. Vi må vurdere om han er rett for Liverpool. Det er mye usikkerhet rundt unge gutter fra utlandet. Det har jeg erfaring med som tidligere juniortrener i Real Madrid. De må etablere seg i nytt land og finne seg til rette.