- Hjemmekampene må vinnes

Steve Finnan understreker hvor viktig det er å vinne hjemmekampene i Champions League før møtet med Galatasaray. Iren ønsker ikke å dra til Tyrkia i poengnød i siste gruppespillkamp.

Etter tre strake hjemmeseire i ligaen tror Steve Finnan at Liverpool er i ferd med å gjøre Anfield til et uinntagelig fort igjen. Iren slår også fast at det blir veldig viktig å vinne hjemmekampene i Champions League, om man ønsker å avansere fra gruppespillet. Høyrebacken akter derfor å bidra til at Liverpool tar sin tredje seier på en uke når Galatasaray er gjester i morgen kveld.

Statistikken viser at Liverpool bare har tapt tre av sine siste 31 hjemmekamper. To av tapene kom i europacupkamper, hvorav det siste mot Benfica i Champions League i mars. Det nærmer seg nå også ett år siden sist de røde tapte en ligakamp på Anfiled. Det skjedde mot Chelsea den 2.oktober i fjor.

- Hjemmestatistikken vår er fantastisk. Vårt mål har vært å gjøre det like vanskelig for motstanderne våre å ta poeng på Anfield som i de gode, gamle dagene, sier Finnan til Liverpool Echo.

- Det synes jeg vi har klart i det siste, og vi ønsker at det fortsetter slik. Forhåpentligvis tar vi tre poeng mot Galatasaray, ettersom vi ikke ønsker å ha kniven på strupen i den siste kampen i Tyrkia. Det er alltid morsomt med Champions League, spesielt på Anfield, og dette er en ny stor kamp som jeg ser frem til, legger iren til.

- Vi var litt skuffet over at vi ikke vant vår forrige kamp i Eindhoven. Spesielt ettersom Steven Gerrard var uheldig med et godt skudd helt på tampen av kampen. Sett under ett var det kanskje rettferdig med uavgjort i den kampen, og et bortepoeng i Europa er alltid greit å ta med seg. Men på hjemmebane må vi ta alle poengene.

Høyrebacken er den eneste posisjonen som Rafael Benitez ikke har dobbel dekning på. Likevel føler ikke Finnan seg trygg på at han kommer til å starte kampen mot tyrkerne.

- Vi skal spille forferdelig mange kamper, og ingen vet hvem som skal spille før en time før avspark. Vanligvis er det spissene og midtbanespillerne som opplever mest rotering på laget. I forsvarsrekka har Daniel Agger gjort det virkelig bra, og vi har flere muligheter bak også nå. Derfor vil nok flere forsvarspillere bli hvilt enn tidligere, slår han fast.

- Jeg ønsker å spille i alle kamper, men jeg er sikker på at manageren ønsker å hente inn en spiller til i min posisjon. Det skjedde ikke i sommerens transfervindu, men vi har andre spillere i stallen som kan spille høyreback, så jeg er sikker på at jeg også vil bli hvilt en eller annen gang i løpet av høsten.

Etter to strake hjemmeseire er Finnan trygg på at Liverpool nå har lagt den ujevne sesongstarten bak seg.

- Vi kommer nå fra to strake seire, og vi har spilt bra mot gode lag. Forhåpentligvis er dette begynnelsen på en lang og god kamprekke. Det var en del kritikere som avskrev oss i forrige uke, men vi visste vi hadde spilt bra mot Chelsea. Det var viktig å komme tilbake på vinnersporet igjen, men det er ennå tidlig i sesongen. Vi ligger ikke så langt bak teten etter seks kamper heller. I fotball kan ting forandres fort om du vinner et par kamper, konstaterer forsvarsspilleren.