- Ingen enkel trekning

Rafael Benitez mener at Liverpools CL-gruppe er vanskeligere enn folk vil ha det til. Smicer ser frem til gjensyn med Anfield. Finnan klar for sin første ligakamp for året.

Rafael Benitez har tatt seg tid til å kommentere gårsdagens Champions League-trekning. Manageren avviser at Liverpool har blitt trukket i en lett gruppe, og minner om at folk karakteriserte Benfica som lett motstand i fjor.

Benitez innrømmer imidlertid at man kunne ha trukket lag som på papiret hadde vært sterkere enn PSV Eindhoven, Bordeaux og Galatasaray, men poengterer samtidig at man må behandle alle motstandere med respekt.

- I fjor ble vi trukket mot Benfica. Det er et godt eksempel. Jeg husker at folk sa det var en god trekning, men det viste seg at de ble for tøffe for oss. Det er veldig farlig å tenke på den måten mange gjør.

- PSV Eindhoven er et meget godt lag, og Bordeaux hadde en fantastisk sesong i Frankrike i fjor. Galatasaray er kjent for å ha noe av den beste stemningen i Europa på sine kamper, og det er alltid vanskelig å spille borte mot dem. Vi må behandle dem med respekt.

- Selvsagt har vi gode minner fra Istanbul. Jo flere kamper du spiller i Europa, jo oftere vil du returnere til plasser du kjenner fra før, og møte spillere du kjenner godt. Det er normalt. Det vil bli fint for oss å reise tilbake til Tyrkia, samt å se Vladimir Smicer tilbake på Anfield, avslutter Benitez.

Smicer gleder seg
Tsjekkiske Smicer gleder seg allerede til kampene mot sin forrige arbeidsgiver, og gjensyn med klubben han vant Champions League-gull med.

- Det blir fantastisk å spille mot Liverpool. Jeg kunne ikke ønske meg noe mer, uttaler flankespilleren til Bordeaux sin offisielle nettside.

- Det blir morsomt å spille på Anfield igjen. Vi har fått en flott trekning, som jeg er fornøyd med. Spesielt fordi vi har en sjanse til å gå videre fra denne gruppen. Det er en åpen pulje, uten noen klar favoritt, mener tsjekkeren.

- Vi er gode nok til å slå alle disse lagene, hevder 33-åringen.

Hans trener, Ricardo, er ikke like optimistisk.

- Det er en vanskelig gruppe, men vi kan likevel gjøre det bra. Liverpool hører hjemme i en annen verden enn oss, mens PSV kvalifiserer seg for Champions League hvert år og har masse erfaring, akkurat som Galatasaray.

Finnan klar for innsats
Steve Finnan poengterer i dag til Liverpool Echo at det er for tidlig å trekke konklusjoner om Liverpools sjanser i Premier League etter en kamp. Finnan betrakter morgendagens kamp mot West Ham som den virkelige starten på sesongen, etter forrige helgs begredelige poengdeling mot Sheffield United. Iren mener Champions League-kvalifiseringen virket inn som en distraherende faktor under den kampen. For Finnan selv er det jo også årets første ligakamp, ettersom han måtte stå over kampen på Bramall Lane med en muskelskade.

- Enkelte har gjort vel mye ut av at vi slo Chelsea i Community Shield. Det var fint å vinne et nytt trofé, men ærlig talt legger jeg ikke stor vekt på det resultatet når jeg skal vurdere våre sjanser for resten av sesongen. I garderoben etterpå var alle sammen klar over at det resultatet betyr fint lite for ligautfallet, og vi har nå forberedt oss på en virkelig tøff sesong. Alle kamper blir vanskelige, og vi må gå til samtlige av dem med riktig innstilling om vi skal ha en sjanse i ligaen, sier høyrebacken.

- Jeg er veldig glad vi er ferdig med Champions League-kvalifiseringen nå. Den har tatt for mye av vårt fokus de siste ukene. Nå kan vi konsentrere oss helt og holdent om ligaen. Vi følte mer press enn vanlig før denne CL-kvalifiseringen, slår han fast.

- Etter at Maccabi Haifa gjorde mål på Anfield skjønte vi at oppgaven kom til å bli tøff. I de foregående årene hadde vi et godt utgangspunkt før den andre kampen. Det var annerledes denne gangen, og vi var lettet da kampen var over.

- Nå som vi er ferdige med Maccabi Haifa, kan man nesten si at ligaen starter på nytt for oss i morgen. Resultatet mot Sheffield United var heller ikke så dårlig som folk vil ha det til, men vi ser nå frem til hjemmekamp og håper å vise oss fra vår beste side. Vi ønsker å prestere like godt på hjemmebane i år som i fjor, og bør ta vår første trepoenger i morgen.

Etter Manchester Uniteds gode start på sesongen, mener iren at det er viktig at Liverpool kommer kjapt ut av startblokkene.

- Vi føler at vi er tittelutfordrere i år, og det kan bare være bra. Vi har tro på oss selv, og er positive. Det viser også at manageren har gjort en god jobb. Dersom andre klubber avskriver oss er det bare fint. Vår jobb er å leve opp til forventningene som våre supportere har, og kjempe om ligatittelen. Det er et tveegget sverd dette. Jo høyere forventninger, jo større fallhøyde og press på oss for å prestere. Men du kommer til en klubb som denne for å vinne ting. Det er slik vi ønsker det. Vi vet vi besitter en tropp med kvalitetsspillere.

- Du kan aldri ta nok høyde for skader, og vi har fått flere slike på viktige spillere allerede. Men slikt er en del av spillet, og vi har en stor tropp å rutte med. Men West Ham vil utvilsomt være ute etter revansje for FA-cuptapet i morgen, avslutter Finnan.