- Ingen grunn til panikk

Steven Gerrard mener at det ikke er ekstra press for å vinne kveldens kamp mot Newcastle, og han vil spille på den plassen hvor Rafael Benitez ønsker det.

Liverpools kaptein rister på hodet over den kritikken som har kommet mot Rafa Benitez etter at spanjolen benyttet Steven på venstrekanten på Stamford Bridge.  To tap på en uke mot rivaler som Everton og Chelsea gjør også at det er dem som hevder at seire i de neste hjemmekampene mot Newcastle og Tottenham er helt avgjørende for utfallet av årets ligasesong for Liverpools vedkommende.  Gerrard er imidlertid uenig og sier at han spiller der hvor manageren forteller at han skal spille.

- Alle som stiller spørsmålstegn ved taktikken til Rafa Benitez må være gale, hevder Steven Gerrard til Liverpool Echo.

- Rafa har oppnådd så mye på to år og alle spillerne og supporterne har fullstendig tiltro til ham.  Det gjør meg kvalm når, etter et dårlig resultat, alle snakker om hvor jeg spilte.  Med Rafa har jeg blitt vant til å spille på forskjellige plasser og det er ikke noe poeng i at folk snakker om det ved hver eneste anledning.

- Jeg skal være den første til å innrømme at jeg var like overrasket som noen da jeg ble satt opp på venstrekanten sist søndag.  Jeg måtte sjekke lagoppstillingen, men det var av taktiske årsaker som nesten betalte seg.

- Dersom jeg hadde tatt vare på den sjansen jeg fikk, noe jeg burde ha gjort, ville det ha vært fordi jeg var på venstrekanten mot en forsvarer som slet i den grad at han ble byttet ut.  Dersom vi hadde utlignet da ville folk ha sagt at det var en genistrek av manageren å sette meg opp mot Boulahrouz.  Det er så små marginer det dreier seg om i fotball.

- Jeg vet at Rafa vil fortsette å bruke meg i ulike posisjoner, men det er fordi han mener jeg er en god spiller som kan gjøre mange jobber.  Det vil være ganger hvor jeg er tilbake på midten og alle vet at jeg foretrekker å spille der, men det viktigste for meg er at laget vinner uansett hvor jeg spiller.

Gerrard trekker også på skuldrene over en mulig sammenligning med 2002, da Liverpool under Gérard Houllier skuffet etter i etterkant av en god sesong og hvor nye kjøp som skulle bringe klubben ytterligere framover isteden sviktet.

- Spiller vi har hentet denne sommeren er av topp klasse, forklarer scouseren.  – Det kan være at vi tidligere hadde kjøp som ikke greide å håndtere å komme til en klubb på Liverpools størrelse.  Jeg kan fortelle at det definitivt ikke er tilfellet denne gangen.  Spillere som Kuyt, Bellamy, Pennant, Aurelio, Agger og Gonzalez er alle kvalitetspillere.  Jeg har sett nok av dem etter bare et par måneder til å skjønne det.

- Hvis en manager i dag bruker mye penger på en spiller forventer folk at det skal bli mål eller store prestasjoner umiddelbart.  Det fungerer ikke alltid slik.  Du behøver å tilpasse deg.  Liverpools taktikk og systemer er ikke de samme som hva disse spillerne er vant til i andre klubber.

- Det viktige er at de har kvalitet og vil gjøre oss bedre.  Vi har sett nok til å svare ja på det, vi må bare være litt mer tålmodige.  Du får selvtillit av å vinne kamper, men vi har ikke mistet troen i garderoben, fortsetter Stevie.  – Selvsagt ønsker jeg å vinne og gjøre en god kamp kveld, men det vil være feil å si at vi er desperate etter å ta tre poeng.

- Det er ikke en desperat situasjon.  Vi behandler dette som en hvilken som helst hjemmekamp, hvor presset er på oss for å spille bra og vinne kampen, slik det alltid er.

- Dersom det skjer vil ting allerede se lysere ut, men det siste vi ønsker at at alle skal bli anspente allerede.  Det er alt for tidlig og vi spiller ikke kamper som ”må vinnes” slik det er blitt hevdet.  Vi spiller veldig viktige kamper, men det er ingen grunn til panikk.