- Jeg avslo tilbud fra United

Gerrard avslører at han som unggutt hadde muligheten til å signere for Manchester United. Kapteinen om forholdet til Rafa.

Steven Gerrard skriver i sin selvbiografi at Manchester United, klubben han har blitt vant til å hate, ga ham tilbud om en proffkontrakt før hans kjære Liverpool hentet ham.

Stevie G understreker at han aldri vurderte å bli United-spiller, men innrømmer at det hjalp på selvtilliten at Sir Alex Ferguson var en fan av ham.

- Jeg hadde på meg den røde United-trøya i to kamper under prøvespill, skriver Gerrard i boka.

- Etter at jeg gjorde det bra i de to kampene, kom United med tilbud om en treårskontrakt.

- Jeg møtte til og med deres legendariske manager. En gruppe med prøvespillere spiste middag med herr Ferguson, som han var den gangen. Michael Owen skulle også være tilstede, men han møtte ikke.

- Vi satt og lyttet med litt angst for en av de store managerne. Han hadde hørt om meg og han var desperat etter å hente meg, men jeg skulle aldri signere for United.

- Jeg så meg rundt etter andre klubber, delvis for å sette press på Liverpool til å gi meg lærlingkontrakt.

Steven Gerrard har nå blitt Liverpools kaptein og klubbens største stjerne, men han føler at manager Rafael Benítez kun ser på ham som en ”brikke på laget.” 26-åringen har respekt for Benítez, men tror at spanjolen ikke prøver å tvinge frem nære forhold med spillerne.
- Vi har et godt profesjonelt forhold. Men det er profesjonelt, forklarer han.

- Benítez er ikke kald mot meg, bare litt distansert. Rafa synes ikke at han behøver sterke bånd til spillerne, ikke engang til kapteinen.

- Men respekten er naturlig mellom meg og Rafa. Alt han sier og gjør er ment for å styrke Liverpool.

- Rafa hjalp meg å realisere barndomsdrømmen min om å løfte FA-cuptrofeet. For det spesielle øyeblikket på Millennium Stadium og i Istanbul vil jeg alltid akte og ære den mannen.

- Nylig har jeg også oppdaget en viss mildhet i ham, en villighet til å tenke på å gi et kompliment.