- Jeg blir i Liverpool

Steven Gerrard sier i dag at han blir i Liverpool helt frem til den dagen noen forteller at han ikke er ønsket i klubben mer. Dette i lys av Madrid-ryktene. Nå sikter han mot cuptriumf.

Steven Gerrard spår at Liverpool og Chelsea blir rivaler om ligatittelen neste sesong, og ikke bare cuprivaler som i de to siste sesongene. Samtidig feier han all tvil til side angående ryktene om en overgang til Real Madrid, og slår fast at han ikke kommer til å forlate Anfield denne sommeren uansett hvem som ønsker å kjøpe han.

- Jeg kommer ikke til å bli involvert i slike  spekulasjoner igjen. Jeg har slått rot i Liverpool, og er lykkelig her. Jeg skal ikke gå gjennom en lignende sommer som de to siste. Jeg kommer til å bli i klubben helt til den dagen da noen forteller meg at de ikke ønsker meg her lenger, slår Liverpool-kapteinen fast.

Gerrard insisterer også på at gapet til Chelsea har blitt betydelig redusert.

- For et par år siden snakket folk om ”de tre store”, og vi var ikke inkludert. Selv om vi vant Champions League i fjor, er det først i år at vi har vært konkurransedyktige i ligaen. Muligens må vi bli enda bedre for å bevise det, men dersom vi klarer å bevise hvor gode vi er i morgen, er jeg sikker på at folk vi snakke om oss som mulige tittelkandidater til neste sesong.

Kapteinen sikter mot finale
Suksess i FA-cupen har nå blitt det store målet for resten av sesongen for Gerrard & Co.

- Pratet om at FA-cupen har blitt mindre viktig enn den var før er tullball. For meg personlig har FA-cupen like stor betydning nå som den alltid har hatt.

- Det er sant at storklubbene har prioritert annerledes etter at Champions League startet, da det er meget viktig å bli blant de fire beste i ligaen. Klubber som deltar i Europa er tvunget til å hvile spillere oftere på den hjemlige arena. Men det gjør seg først og fremst utslag kun i de tidlige rundene av cupene, og managerne setter alltid opp laget slik de tror er best for klubben.

- Jeg husker jeg så kampen vår mot Burnley i fjor på TV. Da stilte vi med et tilnærmet reservelag. Jeg var skadet, men var uansett skuffet over at vi røk ut. Men når vi ser hva som skjedde senere den sesongen, så er det ingen som kan påstå at det ikke var et riktig valg.

- Så snart du kommer til sluttrundene i cupene, som for eksempel en semifinale, er å vinne turneringen alt som betyr noe. Alle spillere er desperate etter å vinne FA-cupen.

Morgendagens semifinale blir Gerrards første i FA-cupen siden møtet med Wycombe Wanderers i 2001.

- Vi har både gode og dårlige minner fra FA-cupen. Den første kampen jeg husker jeg spilte i turneringen var mot Blackburn i 2000, da vi tapte på hjemmebane. Jeg spilte høyreback, og jeg husker at Nathan Blake nettet for dem. Supporterne var misfornøyde, og det var ingen god følelse. Som supporter husker jeg 1986-finalen, da vi vant ”The Double”, forteller scouseren.

- Som kaptein kan du ikke unngå å tenke på muligheten til å løfte trofeet på vegne av laget og supporterne. Uansett hvem som vinner i morgen, har de en god sjanse til å vinne cupen, så begge lag er nok topp motiverte. Vi vet vi er bare to seire unna triumf.

- Nå er vi i en lignende situasjon som i 2002. Også da hadde vi gjort fremskritt i ligaen. Men den gangen klarte vi ikke å forbedre oss. Jeg føler vi er sterkere nå, og i en posisjon som vi kan bygge videre på. Jeg er sikker på at vi tar det neste steget snart, og blir regulære utfordrere til ligatittelen. Vi ønsker å vinne trofeer hver sesong, så vi har fortsatt mye arbeid foran oss.

- Chelsea er et vanskelig lag å spille mot. Vi må ha mye respekt for dem, og jeg vet de har respekt for oss. Vi har ikke alltid hatt gode resultater mot dem, men det har som regel vært jevne kamper og små detaljer som har skilt lagene. Vi har gjort noen personlige feil som har kostet oss dyrt, og de har straffet oss. Vi viste i fjorårets Champions League-semifinale at vi er et topplag, og vi er desperate etter å prestere noe slikt igjen. Klarer vi det, har jeg tro på at vi kan vinne hele turneringen.

Poll dømmer semien
Graham Poll fra Tring er kampleder når Liverpool og Chelsea braker sammen i morgen. 42-åringen er en av Englands mest rutinerte dommerne, og dette blir hans femte semifinale i FA-cupen på de siste åtte årene. Sist han dømte Liverpool i FA-cupen var i januar 2004, da de røde slo Newcastle 2-1, mens sist han dømte Chelsea i samme turnering var på Goodison Park denne sesongen da de spilte 1-1 mot Everton.

Poll var for øvrig også pipeblåser da Chelsea slo Liverpool 4-1 på Anfield i ligakampen i høst.

Linjemenn på Old Trafford er Philip Sharpe og Glen Turner, mens Alan Wiley er fjerdedommer.

Del Horno har respekt for Liverpool
Chelseas venstreback Asier Del Horno sier til Sky Sports at Liverpool må behandles med stor respekt foran morgendagens semifinale. Ekspertene har Chelsea som forhåndsfavoritter til å nå finalen i Cardiff, men Del Horno er ikke fullt så selvsikker.

- Jeg liker måten Liverpool spiller på for tiden. De har blitt mye bedre i løpet av noen få måneder, og har imponert meg. De blir tøffe motstandere, og vi må ikke glemme at de er regjerende mestere i Europa fortsatt, sier spanjolen.

- De har store spillere som Xabi Alonso og Steven Gerrard, så de må behandles med mye respekt, legger han til.

Bonera frir til Liverpool
Den Liverpool-linkede Parma-stopperen Daniele Bonera bekrefter i dag at han er interessert i en overgang til Liverpool, selv om han heller ikke utelukker andre klubber.

- Det er en utfordring jeg ville ha tatt. Jeg er overbevist om at det ville ha vært nyttig for meg som spiller å spille i England. Jeg har alltid likt den engelske spillestilen, sier Bonera om Liverpool-ryktene.

Men i tillegg til å fri til Liverpool sier italieneren at han også gjerne spiller for Juventus og Fiorentina. Boneras kontrakt med Parma går ut sommeren 2007.