- Jeg ønsker å spille med de riktige motivene

Steven Gerrard om pengejag og motiver innen fotball. Carra stjerne på sin gamle skole. Fowler i tjeneste hos Liverpool Echo.

Lønnen til Steven Gerrard i LFC anslås av mange til £70,000 per uke (det tilsvarer i dag drøyt 800.000 NOK). Han vokter seg for å blåse bort penger på ”dumme ting”. I kveld får allmennheten som meldt et innblikk i Gerrards liv i dokumentaren ”Steven Gerrard – A Year In My Life” på Sky One. I følge Liverpool Echo får man se en en mann befriende uanfektet av sin rikdom og berømthet.

- Jeg respekterer penger, forklarer han.

-  Jeg har møtt fotballspillere, spilt mot dem, og i deres selskap opplevd at de spiller for pengene. Så enkelt er det. De respekterer ikke spillet, de ønsker bare pengene.

- De er prangende, kjøper de gale tingene og fremstår bare helt feil.

- Men de er den typen mennesker du kan lære fra. Du ser på dem og tenker ’slik vil jeg ikke fremstå’. Jeg ønsker å spille fotball av de rette grunnene.

- Dersom jeg ikke spilte profesjonelt, ville jeg fremdeles spille Sunday League fotball med kameratene mine. Jeg elsker å spille fotball.

Den timelange dokumentaren starter med Champions League triumfen forrige mai, og påfølgende sommer med berg-og-dal bane for Gerrard.

- Det var nok den verste tiden i min karriere. Til slutt tenkte jeg bare: Om jeg kommer tilbake som 30-, 32-åring med medaljer fra en annen klubb, hvem har jeg å vise dem til? Hvem ville være interessert i å se dem? Slik ønsket jeg å bli, selv om det ville om det bare skulle bety et ligagull med Liverpool, alle ville ønske å se det, det ville bety mer for meg selv og folkene rundt meg.

Dokumentaren følger altså Gerrard gjennom 12 måneder. Det inkluderer en sesong med stor fremgang på Anfield, den prestisjefylte PFA Årets Spiller og til slutt FA-Cup-triumfen.

- Jeg trodde kampen var over. Jeg trodde vi bare ventet på fløyta en siste gang. Jeg hadde kramper og var skikkelig sliten. På en annen dag, dersom jeg ikke hadde krampe og hvis stillingen var annerledes, ville jeg kanskje tatt ned ballen og prøvd å lage et angrep, men jeg tenkte bare med meg selv, tiden renner ut, jeg vil bare klemme til ballen så hardt jeg kan.

Hvordan den historien fortsetter sitter klistret som et av flere høydepunkt i livene til alle røde.

Carragher trekkplaster på sin gamle skole
Kvelden før Jamie Carragher reiste til Tyskland, møtte han opp på sin gamle skole Savio high i Bootle. Her var han trekkplaster på åpningen av en ny film ved navn Oh Jamie Jamie, hvor Carra selv figurerer sammen med en elev ved Savio, Danielle McCluskie. Sistnevnte spiller en talentfull fotballspiler som har ambisjoner om å bli like god som sin helt, Jamie Carragher. Regissøren av filmen var glad for Carras oppmøte.

- Ettersom Jamie skulle til VM påfølgende dag, trodde vi aldri han ville ha tid til å dukke opp. Men det gjorde han, og det gav hele kvelden et løft.

Fowler hyret av Echo
Robbie Fowler skal i sommer være en del av Echos sportsteam som skal følge VM i Tyskland. Andre i teamet er Echos Chris Bascombe, Tommy Smith, John Thompson, Dominic King, David Prentice, Adam Oldfield og Howard Kendall.