- Laget modnes

Rafael Benitez mener at hans lag har blitt mer modent, og i stand til å bryte ned standhaftige forsvar. Kirkland til sykehus med hodeskade. Cissé med målgivende i comebacket.

Rafael Benitez uttaler etter dagens utklassing av Fulham at hans mannskap nå begynner å lære seg hvordan de skal trenge igjennom forsvarsmuren til defensive lag på Anfield. De røde har vunnet 7 av 9 hjemmekamper i ligaen denne sesongen, og spilt uavgjort i de to andre.

- Vi visste at det ville bli slik som dette i dag, men jeg beordret spillerne til å fortsette og angripe i andre omgang etter at det stod målløst ved pause. Erfaringene fra våre kamper mot Manchester City, Reading og Portsmouth tilsa at vi ikke måtte gi opp selv om vi kontrollerte spillemessig uten å få hull på byllen, uttalte Benitez til Sky Sports etter kampen.

- I første omgang slet vi med de samme problemene som tidligere. Vi hadde et par-tre sjanser, men den siste pasningen ble for unøyaktig og skuddene var heller ikke av beste merke. I andre omgang, etter scoringen, ble det lettere, la han til.

Fulham-manager Chris Coleman var misfornøyd med straffesparket som Uriah Rennie dømte mot hans lag, men Benitez var helt klar på at dommeren tok den riktige avgjørelsen da han dømte hands på Ian Pearce.

- Jeg så ikke situasjonen helt tydelig, men fra mitt ståsted så det ut som et straffespark. En straffesituasjon kan forandre en kamp, men vi skapte nok til å vinne uten hjelp av straffespark i dag. Vi hadde mange målsjanser, og vi skapte mer enn nok til at vi fortjente seieren.

Seieren var Benitez sin 50. trepoenger med Liverpool i ligaen på 93 kamper. Dermed bokførte spanjolen denne milepælen i løpet av færre kamper enn både Alex Ferguson og Arsene Wenger gjorde med sine klubber.

- Dersom jeg kan vinne de samme trofeene som Alex Ferguson, vil det være bra, var Benitez sin lakoniske kommentar til akkurat det.

- Det er bare en statistikk, men det er jo fint ettersom det betyr at mitt lag vinner, hvilket er det viktigste i fotball.

Frustrert Coleman
Fulham-manager Chris Coleman var en frustrert mann etter 0-4 på Anfield, der Liverpool som kjent gjorde alle fire målene etter pause.

- Jeg syntes vi klarte oss bra i første omgang. Vi satset mye på å ikke komme i bakleksa i startfasen av kampen. Den første scoringen avgjorde kampen, og i det påfølgende kvarteret hang vi ikke med i svingene. Vi var dårlig konsentrerte, og manglet litt disiplin og tro på oss selv.

Kirkland til sykehus med hodeskade
Liverpools utlånte keeper Chris Kirkland, som forsvinner til Wigan på permanent basis i januar, pådro seg en lei hodeskade i Wigans kamp borte mot Middlesbrough i ettermiddag. 25-åringen ble påsatt krave og fikk oksygen i pausen, etter at han fikk en reaksjon etter å ha fått en smell i hodet noen minutter tidligere. Kirkland kolliderte med en av sine egne forsvarere, og sank sammen etter at han kom inn i garderoben. Deretter ble han kjørt til sykehus i hui og hast.

Wigan-manager Paul Jewell beroliger nå alle, og sier at hodeskaden til Kirkland heldigvis ikke er så alvorlig som først fryktet.

- Chris Kirkland fikk sirkulasjonssvikt. Han fikk behandling av 6-7 førstehjelpsfolk, og de var virkelig bekymret. Han fikk et spark eller et kne i hodet. Han kom seg på beina etter litt behandling, men da han kom inn i garderoben i pausen fikk han en reaksjon. Han måtte få oksygen og en nakkekrave, og vi var virkelig bekymret for han. Jeg så han kom inn, og i neste øyeblikk lå han på en båre. Han ble kjørt til sykehus, men det er gode nyheter derfra, og vi tror han klarer seg fint.

- I ambulansen på vei til sykehuset skal han ha sendt en hilsen til meg, at han vil være klar til onsdagens hjemmekamp mot Arsenal. Men han har fått en skikkelig smell i hodet.

Endelig comeback for Cissé
Djibril Cissé debuterte i kveld for Marseille, da han kom inn som innbytter etter 62 minutter da hans nye klubb vant 2-1 over Monaco. Den utlånte Liverpool-spissen gjorde seg skikkelig bemerket etter innhoppet som erstatter for Maoulida, og var nest sist på ballen da Niang scoret seiersmålet 13 minutter før full tid med et fremspill i form av en heading. Han rakk også å gå i offside et par ganger, og på overtid pådro han seg til og med et gult kort.