- Ligaen avgjøres ikke på søndag

Rafael Benitez avviser at Liverpool er ute av gullstriden med tap på Stamford Bridge. Manageren tror på en jevnere sesong i Premier League. Omstridt dommer mot Chelsea.

Super Sunday
Chelsea v Liverpool og Manchester United v Arsenal.  De fire store setter hverandre stevne med kort mellomrom på søndag ettermiddag, hvorav hjemmelagene har begynt sesongen godt mens bortelagene har slitt mer.  Dersom Chelsea og Manchester United skulle ta full pott på eget gress vil de skape avstand ned til Liverpool og Arsenal, selv om de to sistnevnte har en hengekamp.  United vil være 11 poeng foran de helrøde, mens Chelsea vil få et forsprang på åtte poeng, mens Arsenal er ytterligere to poeng etter Liverpool.  Tips i media sier derfor at bortelagene er nødt til å ta med seg poeng dersom de fortsatt skal kunne henge med i kampen om tittelen.  Dette avviser imidlertid Rafael Benitez.

- Jeg er overrasket over at så mange sier at gullet er umulig dersom vi skulle tape, sier Rafa til Liverpool Echo.  – Jeg vet hva som vil skje, hvis vi går på et nederlag vil folk si at vi ikke har noe sjanse, og hvis vi vinner vil vi være med i kampen.  Det er fortsatt for tidlig å si noe sånt.

- I fjor vant vi en av de seks første kampene i ligaen, men endte på tredjeplass med 82 poeng.  Denne gangen vil jeg ikke bli overrasket om ligaen blir vunnet med 75 poeng.  Premier League har blitt langt sterkere i år og mange klubber er blitt bedre.  Det kan være at alle toppklubbene får mer problemer.

- Forrige sesong vant Chelsea mange kamper, men jeg tror ikke det blir så lett for dem denne gangen.  Flere lag vil slå hverandre, og allerede har noen av topplagene fått problemer.

- Jeg kan love dere at jeg ikke ser på tabellen nå, etter bare tre kamper.  Tiden for å analysere tabellen er om enda et par måneder, og da vil du se hvilke lag som har fremgang.

- Du vet ikke om det er et godt eller dårlig tidspunkt å spille mot dem før etter kampen, sier Benitez før møtet med Chelsea på søndag.  – Det er aldri lett å spille to kamper i uka, men nå har vi i det minste vært i stand til å trene sammen med spillerne, snakke med dem og analysere ting.  Det er bedre enn de forberedelsene vi hadde forrige uke.

- Det kan være at selvtilliten er bedre etter et slikt resultat mot PSV.  Dette vil være en stor test for oss, men du kan være sikker på at spillerne vil være godt motiverte.  Dette er de kampene hvor alle ønsker å spille.  De ønsker å vise at vi er sterke og at vi kan forbedre resultatene mot topplagene.

- Mot PSV måtte vi forandre ting, siden du må analysere årsakene etter at du har sluppet inn tre mål.  Vi visste at det var viktig å holde buret rent å gjennopprette lagets selvtillit, spesielt i forsvaret.

- Hvis du har et lag som ikke har sluppet inn mye mål gjennom en hel sesong, men så starter sesongen med å slippe inn i hver kamp, da må noe være galt og du må finne en løsning.  Det var det vi ønsket å arbeide med som et lag før PSV.  Det var et viktig resultat siden vi ville vise både for oss selv og andre at vi kunne få forsvarspillet til å fungere igjen.

- Vi vet at dersom vi gjør det samme som vi gjorde forrige sesong, vil vi være et sterkere lag utover i sesongen siden vi har bedre spillere i angrep og vi vil fortsette å skape flere sjanser.


Mike Reilly dømmer
Den omstridte dommeren Mike Reilly, som har gitt kontroversielle avgjørelser mot de røde i toppkamper mot Manchester United, Arsenal og Chelsea tidligere, skal håndtere fløyta på Stamford Bridge.