- Liverpool har alt å tape

Ronny Rosenthal holder de helrøde som klar favoritt når hans gamle klubber møtes til dyst, men understreker at presset er på hjemmelaget. Motstander med søramerikansk preg.

Et vellykket låneopphold sikret ikke bare Ronny Rosenthal permanent kontrakt med Liverpool i 1990, men syv mål fra den fargerike spissen bidro også til klubbens siste ligamesterskap.  Foran møtet med to av sine tidligere klubber tror han at Maccabi Haifa kan skape problemer for LFC, men at Steven Gerrard & Co er klare favoritter.

- Liverpool har et mye sterkere lag på papiret, slår Rosenthal fast til Sky Sports News.  – Maccabi er imidlertid også et bra lag og de kan overraske hvem som helst dersom de har dagen.

- Jeg vil anta at Maccabi vil prøve å gi fra seg minst mulig på Anfield og konsentrere seg om det defensive.  Begge lagene er like langt i sesongforberedelsene, men jeg mener at det er lettere for et mindre lag å ryste en favoritt tidlig i sesongen da man ikke er kommet i gang for alvor.

- Maccabi har i realiteten ikke noe å tape på Anfield, mens Liverpool har alt å tape.

Israelerne vil være ukjente for de fleste og i likhet med LFC spiller de sesongens første offisielle kamp.  Laget skal være skadefritt, men man vil mangle den unge landslagspissen Shlomi Arbeitman.  Ved siden av flere landslagspillere for Israel har man tre brasilianere og en argentiner i troppen.  En av dem man kan dra kjensel på er Yaniv Katan, som spilte åtte kamper på lån til West Ham forrige sesong.