- Medaljer, ikke penger, er min motivasjon

Craig Bellamy snakker om motivasjon og hva som fikk ham til å velge Liverpool. David Trezeguet aktuell?

«Jose...Sir Alex...London press...all choking on sweet success. Money, not love, is your drive. But tell us, can you count to five?»

Slik lød siste del av teksten på det kanskje mest kjente banneret fra mesterligafinalen i Istanbul i fjor vår.

Nå forsikrer Liverpools nye spiss Craig Bellamy at det ikke er penger som er hans drivkraft for fotballen.

- Jeg var svært fornøyd med den nye kontrakten min i Blackburn, men du må bestemme deg for om ikke en drøm kan være mer verdt enn penger, starter han.

Så forteller han hvorfor han valgte Liverpool. 

- Årsaken til at jeg kom hit, var at jeg har vært Liverpool-supporter hele livet. Dessuten ønsker jeg heller medaljer enn penger, fastslår Bellamy, som fikk en god start med mål i debutkampen i går.

Angriperen forteller at han tidligere pleide å irritere seg over spillere som bare var inne i fotballen på grunn av pengesekken.

- Men nå har jeg blitt litt voksnere, og jeg forstår at alle har forskjellige motivasjoner. Sjølsagt er det noen som er drevet av pengejag. De spiller godt for å oppnå en bedre kontrakt, påpeker Bellamy.

Denne holdningen tar han sjøl sterk avstand fra.

- Faktisk er det sånn at de verste holdningene jeg har sett, har jeg sett hos noen av de beste spillerne. Målet mitt er å vinne hver kamp jeg spiller, for hvis jeg ikke kan leve opp til forventingene, blir jeg ikke værende her lenge. Men jeg tar sikte på å bli her i lang tid, sier den ferske Liverpool-gutten.

Etter en slik tale blir det kanskje klarere hva Rafael Benitez mente da han fredag sa at Bellamy har samme holdning som Robbie Fowler.

Trezeguet aktuell?
Avisa The People siterer for øvrig den spanske manageren på at han kan være interessert i Juventus-spillerne David Trezeguet og Gianluca Zambrotta.

Benitez har tidligere understreket at han kan være interessert i å styrke angrepsrekka hvis den rette spilleren blir tilgjengelig til rett pris, og Trezeguet kan være nettopp en slik spiller.

Juventus er som kjent i alvorlig krise etter at dommen i den italienske fotballskandalen, og det er ventet at Torino-klubben må kvitte seg med flere stjerner til spottpris.

- Det kan åpne seg muligheter for en låneavtaler, og for meg er ikke det noe problem. Hvis spilleren er god og profesjonell, er det ikke noe problem. Trezeguet er en god spiller, spørsmålet er hva slags spiller vi trenger. Vi vil se hva som skjer i Italia og på hva vi kan gjøre, siteres Benitez.