- Neppe 7-0 igjen

Rafael Benitez har liten tro på at Liverpool vil utklasse Birmingham på St Andrews i to cupkamper på rad. Birmingham kan komme til å hvile støttespillere.

Rafael Benitez spår en helt annen kamp enn da Liverpool banket Birmingham 7-0 i FA-cupen i mars, når lagene møtes igjen på St Andrews i morgen. Denne gangen er det ligacupen det gjelder.

- Det er helt åpenbart at dette blir annerledes. Birmingham gjør det bra i Championship for tiden, og har hjemmebanefordel. De vil huske kampen fra i fjor, så det vil bli en tøff oppgave for oss, uttaler manageren.

Rafa tror imidlertid at Steve Bruce og Birmingham prioriterer ligaen og et snarlig gjensyn med Premier League foran ligacupen.

- For klubber med små spillerstaller kan det være mer et problem enn en løsning å avansere i cupene. Det er verre å holde spillerne fokusert på ligaspillet da, mener han.

Spanjolen tror også at Jermaine Pennant vil få en god mottakelse på sin gamle hjemmebane.

- Jeg tror folk der husker hvor god han var for dem. Vi betalte mye penger for han, og det var en god avtale for begge parter. Jeg tror supporterne der nede vil ta godt i mot han.

Rafa ser ellers på morgendagens kamp som en god mulighet til å få rettet litt på den svake borteformen som har preget sesongen så langt.

- Vi vet vi må bli bedre borte, men dette er en annen turnering og vi vil forandre litt på laget. Dersom vi vinner vil vi si at det var flott med en borteseier, men etterpå må vi konsentrere oss om å vinne borte i ligaen. Det er det viktigste.

På dagens pressekonferanse på Melwood ble Rafa også spurt om hvor nøye han følger Scott Carsons fremganger i Charlton. Til det svarte han at klubben følger alle utlånte spillere tett.

- Det er åpenbart at Scott spiller bra, og vi vil vurdere hva det vil bety for fremtiden hans. Vi har tre gode keepere, og det er alltid fint å se de yngre spillerne utvikle seg positivt. Jeg har snakket en god del med speiderne våre, og de forteller meg at han spiller bra. Når du bestemmer deg for å låne ut spillere, er det fordi de trenger kamptrening. Det er virkelig bra at han kan tilegne seg erfaring fra spill i Premier League.

Bruce vurderer også å hvile spillere
Som Rafael Benitez var inne på, virker det ikke som ligacupen har topp prioritet i Birmingham heller. Fra Englands nest største by meldes det at Steve Bruce vurderer å hvile flere spillere i forbindelse med kampen mot Liverpool. Blåtrøyene har en anstrengt terminliste for tiden, og i forrige ligacupkamp, der de vant 4-2 over Sheffield United, satt førstelagsspillerne Niclas Bendtner, Gary McSheffrey og Stephen Clemence på tribunen. Noe lignende kan skje igjen, da Bruce trolig også har helgens kamp mot Barnsley i tankene. Martin Taylor og Maik Taylor er for øvrig de to eneste som er aktuelle for Birminghams lag i morgen av de som var med på å tape 7-0 i mars.

Slovak linkes
Engelske tabloider linker i dag Liverpool til den slovakiske unggutten Marik Hamsik. 19-åringen spiller for tiden i serie B med Brescia. Også Barcelona, Real Madrid, Juventus og Manchester United skal følge spilleren med argusøyne.

Highdale direkte på Sky Sports
Sky Sports viser Victory Shield-kampen mellom Nord-Irland U16 og England U16 direkte førstkommende torsdag. I England-troppen finner vi Liverpools Sean Highdale.

Roque og Antwi på landslagssamling
Spania U19 holder landslagssamling i Madrid 13.-15.november, og ikke overraskende er Miquel Roqué Farrero tatt ut. Det som derimot er bemerkelsesverdig er at ghaneseren Godwin Antwi Birago også er tatt ut til samlingen! Sannsynligvis kvalifiserer afrikaneren seg til spill for Spania gjennom sin fartstid i spansk fotball, og dermed har Liverpool plutselig to representanter på det spanske U19-landslaget.