«Rafa» ser framover dagen derpå

Liverpool-manager er offensiv og fremadrettet dagen etter exiten fra Champions League.

Etter fjorårets mesterligafest, ble det en skikkelig baksmell for Liverpool i årets utgave av turneringa.

Lagets manager, Rafael Benitez, er likevel ved godt mot, og han velger nå heller å se på mulighetene i framtida framfor problemene de røde har opplevd.

- Spillerne er skuffet over det som har skjedd, men dette får vi ikke gjort noe med. Derfor må vi bare se fram mot kampene som kommer og forsøke å endre problemene vi har, sier spanjolen.

Benitez kritiserte tidligere i dag deler av gårsdagens spill. Likevel benekter han at det er derfor han nå bringer opp igjen behovet for nye spillere.

- Vi må forbedre oss, jobbe hardt og signere nye, gode spillere. Alle store klubber må alltid være på utkikk etter nye spillere, så dette er ikke en reaksjon på kampen i går, understreker han, og beklager samtidig at Anfield-klubben taper inntekter på å være ute av Champions League-sirkuset.

- Nå må vi nøye oss med det vi har, kommenterer han noe kryptisk, før han fortsetter:

- Rick Parry og styret jobber hardt for å finne løsninger, og jeg samarbeider tett med speiderne våre. Vi ønsker framgang, og de nye spillerne Gabriel Paletta og Mark Gonzalez vil hjelpe oss til å oppnå dette, tror «Rafa».

Samtidig er han påpasselig med å avvise at han er misfornøyd med de spillerne han allerede har i stallen.

Mange supportere føler det kanskje annerledes i den rådende skuffelsen, men Benitez bidrar med følgende trøstens ord:

- I fotball er det ikke sånn at noe forandrer seg etter én kamp. Vi er riktignok ikke lenger med i mesterligaen, men det betyr ikke at vi er et dårligere lag enn før.

Samtidig sier manageren noe som best kan forstås i lys av det kjente ordtaket om at «ingenting er så galt at det ikke er godt for noe».

- Å delta i fire turneringer var ikke lett, det innebar masse kamper. Nå har vi bare to turneringer å konsentrere oss om, noe som kan gjøre livet litt lettere.