- Seier vil gi oss selvtillit i ligaen

- Et godt resultat mot Bordeaux vil få fart på ligaformen, og vi har god nok spillerstall til å klare oss uten Gerrard, mener Benítez. Smicer mister oppgjøret mot gamle lagkamerater.

Rafael Benítez tror at et godt resultat mot Bordeaux også vil kunne påvirke Premier League-formen. Liverpool leder gruppe C i Champions League, men ligger kun på 10.plass i den hjemlige ligaen.
- Vi vet at dersom vi kan vinne i Europa, vil det gi oss mer selvtillit i de hjemlige kampene.

- Det vil også bringe oss nærmere kvalifisering til neste runde. Hvis vi vinner, vil vi være i en god posisjon.

Spanjolen tror også at de røde vil håndtere å spille uten en skadet Steven Gerrard.
- Han kan snu kamper, så det vil bli vanskelig uten ham, men jeg tror at vi har en tropp som kan håndtere situasjonen.

- Stevie er inflytelsesrik, og forrige sesong scoret han mange mål. Det har ikke skjedd ennå, men kanskje vil vi nå se ham score mål, med start på søndag.

- Jeg har sagt at jeg ønsker bedre prestasjoner fra noen av seniorspillerne, men det er ingen kritikk fordi vi vet hvorfor ting ikke har gått så bra denne sesongen.

- Tiden spillerne har tilbrakt med sine landslag, i tillegg til et slitsomt VM, har ikke gjort ting enkelt. Vi er ikke den eneste klubben som opplever dette. Spillerne kan ikke være 100% friske og i sin beste form for øyeblikket. De trenger alle å lade batteriene. Vi trener nå endelig sammen alle sammen etter at landskampsperioden er avsluttet. Det er nøkkelen. Nå får vi se forbedring.

Smicer feilet test
Vladimir Smicer håpte han kunne spille mot sin forrige arbeidsgiver i morgen, men en sen test bekrefter at 32-åringen går glipp av oppgjøret.
- Skaden er ikke alvorlig lenger. Jeg trenger bare noen dagers hvile, uttaler Smicer til skysports.com.

- Jeg er glad fordi jeg får møte tidligere lagkamerater igjen og håndhilse på dem. Men fornøyelsen kommer på banen. Jeg kommer til å savne det.

Smicer håper imidlertid å være tilbake til returmøtet.
- Jeg håper å spille den neste kampen på Anfield og oppleve på nytt en slik atmosfære som har rørt meg tidligere.

- Etter å ha vært seks sesonger i Liverpool, vil kanskje muligheten til å spille mot dem aldri komme igjen.

Smicer tenker fortsatt ofte på Champions League-triumfen i Istanbul, noe som ble tsjekkerens siste kamp i den røde trøya.
- Da Rafa spurte om jeg ville ta et straffespark, sa jeg ja med en gang. Jeg ville ta ansvar og vise at jeg likevel var en god spiller.

- Jeg kan huske jeg gikk fram for å ta straffesparket. Jeg tok ballen og følte meg veldig, veldig selvsikker. I det øyeblikket tenkte jeg ikke på at det var mitt siste spark på ballen i klubben.

- Jeg ønsket bare å være sikker på at jeg ga Liverpool og fansen noe tilbake.

- Jeg tenker fremdeles mye på det. Det var det største øyeblikket i min karriere. Å avslutte med en scoring, et straffespark og trofeet ga meg mye glede.

Tre spillere på skadelisten
Foruten Smicer vil også Bordeaux mangle Stephane Dalmat (lårskadet) og Marc Planus (langvarig fotskade).