- Skal man vinne noe må Chelsea slås

Jamie Carragher mener det er ett fett om man møter Chelsea i semifinalen eller finalen. De må slås uansett. Marcus Pedersen fikk matching. USA slo Liverpool. Cole spår jevn kamp.

Jamie Carragher sier i et intervju med LFC Magazine at Chelsea er laget som må slås om man vil vinne de store trofeene også i årene som kommer, ikke bare i lørdagens semifinale. Lagene møtes for tiende gang på 18 måneder til helgen, og midtstopperen tror dette er noe spillerne fra begge klubber bare må bli vant til. En seier på de siste ni kampene mot Chelsea er imidlertid ikke noe godt omen for de røde.

- For å vinne FA-cupen hadde vi blitt nødt til å slå Chelsea før eller siden uansett. Dersom vi hadde trukket et av de andre lagene, hadde jeg forventet å møte Chelsea i finalen. Vil du vinne noe nå, så må du slå Chelsea. For å vinne Champions League måtte vi også slå London-laget, resonnerer scouseren.

- For å vinne FA-cupen må vi slå Chelsea, og for å vinne ligaen må vi slå dem. Det er ikke noe poeng for oss å unngå dem i trekninger. Du må bare slå dem for å vinne noe. Så enkelt er det.

Midtstopperen har også pønsket ut vinnerformelen.

- Vi må holde tett bakover, fordi Chelsea gjør det samme. Vi er like som lag fordi vi begge er sterke defensivt. Vi har ikke råd til å sløse med sjansene, ettersom det ikke vil bli mange sjanser i denne kampen. For å slå Chelsea må vi trolig holde nullen, og det er hva vi satser på.

- Jeg trives med å spille disse kampene mot dem, fordi de er det beste laget i landet for øyeblikket, og et av de beste i Europa. Vi er klar over at dette blir en vanskelig oppgave, og at de vil være favoritter. Vi har møtt dem ni ganger og bare vunnet en gang. Men det var den viktigste kampen av dem alle. Dette er også en veldig viktig kamp, og forhåpentligvis vinner vi igjen.

Pedersen fikk matchtrening
Hamkams 15 år gamle stortalent Marcus Pedersen fikk prøve seg i en treningskamp på akademiet i Kirkby på mandag. Hans lag tapte 2-1 mot USA, men den unge spissen skal ha gjort sine saker ganske bra. Tempoet var en del høyere enn det Pedersen var vant med fra Norge, og det var også litt uvant med nye ”lagkamerater”.

USA slo Liverpool
I dag skal USA sitt U17-landslag ha hatt treningskamp mot et Liverpool-lag med spillerne i samme årsklasse. Også denne kampen gikk på akademiet i Kirkby, og igjen ble det amerikansk seier, denne gang med 4-2. Liverpool tok ledelsen på et straffespark etter 10 minutter, men amerikanerne kom sterkt tilbake og gjorde mål på sine to første sjanser etter henholdsvis 13 og 23 minutter. I andre omgang økte USA til 3-1 etter 56 minutter, før Liverpool reduserte sju minutter senere. Liverpool presset hardt for en utligning i de siste ti minuttene, men i kampens siste spilleminutt avgjorde gjestene det hele til sin fordel med sin fjerde scoring for dagen.

Cole tror på ”The Double”
Joe Cole har vist seg å være Liverpools banemann i flere oppgjør mot Chelsea. Han ble matchvinner i begge ligakampene i fjor, og fant også veien til nettmaskene da Liverpool tapte 4-1 på Anfield i oktober. Den tidligere West Ham-spilleren tror det blir en tett affære på Old Trafford på lørdag, men spår at Chelsea tar ”The Double” denne sesongen.

- Det vil bli jevnt. Liverpool er i form, og spissene deres har begynte å score en del mål. Kampen går på nøytral bane, så dette blir en spennende kamp. Liverpool har blitt stadig bedre, og jobber alltid hardt for manageren sin. De er alltid vanskelige å spille mot, men vi merket forskjellen da vi tok ledelsen 2-1 på Anfield i høst. Da fikk vi overtaket, sier Cole.

- Å spille mot et Liverpool-lag som må opp på banen for å score er veldig forskjellig fra å spille mot et Liverpool-lag som ligger lavt for å forsvare seg. De er best når de får ligge lavt og kontre. Men uansett hvem som tar ledelsen, vet vi at vi er i stand til å vinne kampen. Så vi må bare justere spillet vårt etter kamputviklingen, legger han til.