- Uavgjort et godt resultat

Rafael Benitez regner uavgjort mot Arsenal på søndag som et godt resultat med tanke på å sikre Champions League-kvalifisering til neste sesong.

I kjølvannet av spekulasjonene omkring hans fremtid på Anfield har Rafael Benitez i dag gått ut og bedt klubbens supportere stole på hans integritet.

Liverpool Echo hevder i dag at Inter Milan kommer til å gjøre et offisielt forsøk på å sikre seg Benitez i sommer, og i kulissene lurer også Real Madrid.

Selv om Liverpool-manageren nå gjør det klart at han har intensjoner om å forbli på Merseyside, gikk han imidlertid ikke så langt at han ga noen direkte garantier for dette når han uttalte seg i dag.

- Som manager har du et visst ansvar, og det er mye du ikke kan si noe om fordi du må ha klubbens, supporternes og spillernes interesser i tankene. Samtidig kan du ikke lyve. Jeg vil aldri lyve til supporterne eller mine spillere. Dersom jeg ikke kan si sannheten, synes jeg det er bedre å holde kjeft, uttaler Benitez noe kryptisk til Liverpool Echo.

- Jeg har stor tro på fremtiden. Vi er et bedre lag nå enn i fjor, og nå må vi fortsette å gjøre fremskritt. Fremskrittene vi har gjort er ikke nok, og vi må gjøre mer, men vi har gjort gode kjøp med tanke på neste sesong allerede, i Gonzalez og Paletta. Men vi er ute etter å forbedre oss enda mer.

- Det som har vært mest positivt for meg denne uken var reaksjonen til våre supportere etter Benfica-kampen. De var vinnerne. Det er vanskelig å takle et tap på hjemmebane, men å gjøre det ved å synge mitt navn og applaudere våre motstandere er utrolig. Det ser du ikke på mange baner rundt om. Det er viktig for meg å vite at jeg har folkets støtte, sier Benitez.

Manageren føler at et uavgjort resultat på Highbury på søndag kan være nok til å sikre Champions Legue-kvalifisering neste sesong. Arsenal er 11 poeng bak Liverpool, og Benitez ønsker en plass blant de fire beste garantert så tidlig som mulig.

- Vi har to mål nå. Å bli nummer to i ligaen og å slå Birmingham for deretter å vinne FA-cupen. Det er utfordringen vår. Slår vi Arsenal, vil det være veldig viktig for oss. Vi har et forsprang på 11 poeng, og klarer vi å holde denne avstanden eller øke den etter helgens kamp, bør vi klare en plass blant de fire beste. Da vil det bli veldig vanskelig for laget på femteplass å ta oss igjen.

Benitez er ikke helt fornøyd med hvordan høyreflanken har fungert etter at Steven Gerrard ble trukket inn i midten igjen som en følge av Mohamed Sissokos øyeskade.

- Steven er en mulighet på høyreflanken. Nå har vi mindre kamper å spille etter tapet for Benfica, og vi kan klare oss med de spillerne vi har til rådighet slik at vi får brukt Steven mer på høyresiden igjen. Han fortalte meg at han ikke anså det som noe problem om jeg trengte å bruke han der, her om dagen. Han har mer frihet på høyresiden, og det er kanskje derfor han har vært så effektiv der.