- Vanskelig oppgave i Lisboa

Rafael Benitez advarer sine spillere mot Benfica. Alonso tilbake. Portugiserne uten Giovanni og Assis. Dommertrio fra Østerrike.

Rafael Benitez advarer sine spillere mot å ta noe for gitt når de møter Benfica i Lisboa i morgen. Spanjolen mener at portugiserne er farlige motstandere. Liverpool-manageren slår fast at det vil være svært viktig å score ett bortemål i Portugal.

- Dette blir en vanskelig kamp for oss. Benfica har gode spillere som for eksempel Simao, men vår tanke er å prøve og kontrollere kampen og score ett bortemål, noe som alltid er viktig. Benfica er et sterkt lag, ett av de beste i Portugal, og med en flott historie der de har høstet mange trofeer. De scorer alltid mål, og slipper inn få, konstaterer han.

- De har en god balanse i laget, men det er muligens gode nyheter for oss at Giovanni er skadet og ikke kan spille. Men de har mange andre gode kvalitetsspillere. Vi må legge press på dem, men kanskje er det enklere å spille kontringsfotball på bortebane i Europa. Vi får se, sier han noe kryptisk.

Assis suspendert
En annen Benfica-spiller som ikke vil være involvert i kampen mot Liverpool er Nuno Assis. Han er suspendert på ubestemt tid etter at en dopingtest viste spor av forbudte steroider. 28-åringen, som sluttet seg til Benfica fra Guimaraes i sommer, testet positivt på stoffet norandrosterone etter Benficas 1-0 seier over Maritimo 3.desember. Blir Assis funnet skyldig i doping kan han bli utestengt fra all fotball i opp til to år.

Alonso tilbake
For Liverpool ser Xabi Alonso ut til å bli klar av sin lårskade i tide til å spille i Lisboa. Spanjolen måtte som kjent stå over mot Manchester United etter skaden han pådro seg i sluttminuttene av ligakampen mot Arsenal. Robbie Fowler kan også komme til å spille sin første Champions League-kamp for klubben. Det kommer imidlertid ikke Jan Kromkamp og Daniel Agger til å gjøre, da begge har spilt i Champions League for sin forrige klubb denne sesongen.

På 15 forsøk har Liverpool bare tapt to bortekamper i Europa under Rafael Benitez sin ledelse, og de røde er faktisk ubeseiret i de siste 11 kampene på fremmed grunn. Manageren er glad for at laget nå går til kampen i Lisboa etter å ha oppnådd gode resultater mot Arsenal og Manchester United.

- Folk sa for noen dager siden at vi hadde en viktig uke foran oss, og de hadde rett. Vi har nå vunnet de to første viktige kampene vi stod foran, og nå må vi gjøre oss fortjent til et godt resultat mot Benfica.

- Spillerne har vist karakter i disse to kampene, og energien de har lagt for dagen har vært enestående. Seire over lag som Arsenal og Manchester United gjør alltid godt for selvtilliten, og det er en glad gjeng som reiser til Portugal. Vi har ingen nye skadebekymringer, men noen av spillerne kan være litt trøtte. Det er normalt. Å vinne kamper er en fin måte å overvinne trøttheten på, og jeg er sikker på at alle ønsker å spille mot Benfica.

Koeman tror Liverpool kan overvinnes
Benfica-trener Ronald Koeman mener at hans lag kan slå ut de regjerende mestrene.

- Vi eliminerte Manchester United, så vi kan likegodt slå Liverpool også. De har imidlertid hjemmebanefordel i den andre kampen, og Anfield kan være en vanskelig stadion å vinne fotballkamper på, sier han.

Benfica har imidlertid vist dårlig form i den hjemlige ligaen i det siste. Lørdag tapte de 2-0 for Vitoria Guimaraes. Tapet var lagets tredje på de siste fem kampene. I gruppespillet i Champions League vant de også bare to av seks kamper, men det var altså nok til å avansere på Manchester Uniteds bekostning.

I tillegg til lårskadde Giovanni sliter også tidligere Newcastle-ving Laurent Robert og spissen Fabrizio Miccoli med å bli klare av skader i tide til å rekke matchen.

Dommer fra Østerrike
Konrad Plautz fra Østerrike dømmer Liverpools kamp mot Benfica i Lisboa. En dommer Liverpool har hatt befatning med tidligere i årets Champions League, da han dømte da de røde vant 2-1 over Real Betis på bortebane. Som linjemenn vil han ha med seg landsmennene Markus Mayr og Egon Bereuter, mens Fritz Stuchlik er fjerdedommer.