- Vi har ingen ting å tape

Benítez synes det var en tøff trekning, men har tro på at Liverpool vil være godt forberedt til kampene mot Barcelona. Joan Laporta fornøyd med trekningen. Positiv statistikk mot Barça.

Rafael Benítez ser allerede frem til å møte Barcelona i 8.delsfinalen i Champions League. Liverpool-manageren innrømmer at det var en svært tøff trekning, men han har tro på at spillerne vil være helt forberedt på å møte de regjerende mesterne når kampene går av stabelen i februar og mars.
- Vi vet at de har et veldig godt lag. I øyeblikket befinner de seg i Japan og spiller klubb-VM. Alle sier veldig hyggelige ting om dem.

- De vant Champions League forrige sesong, og det var en vanskelig trekning for oss. Vi har imidlertid to måneder å forberede oss til disse kampene, og vi har ingen ting å tape.

- Alle sier at Barcelona er et av de beste lagene i verden. Så vi må gjøre noe for å ugreie situasjonen. Vi må være mentalt klare til å spille mot veldig gode spillere.

- Det er for tidlig å snakke om individuelle dueller. Vi ser frem til kampene, og vi kommer til å spille med selvtillit.

- Jeg har erfaring med å møte dem på Camp Nou med Valencia, og vi gjorde det ganske bra der. Forhåpentligvis kan vi gjøre det bra i igjen.

Liverpool møter Barcelona borte onsdag 21.februar og returen på Merseyside tirsdag 6.mars. Benítez er svært glad for å ha vunnet gruppen, og dermed få hjemmekamp til slutt.
- Jeg vet at spillerne er svært skuffet over hva som skjedde i Champions League sist sesong. Vi er bestemte på å gjøre det bedre denne gang.

- Vi har mye erfaring i Europa nå, mot noen av de beste lagene i turneringen. Så vi kan se fremover med tro på dette.

- Når man ser på hva som skjedde med oss mot Benfica, er det umulig å si at vi ville ha fortrukket et lag fremfor et annet.

- Hovedsaken for oss er at 2.kamp spilles på Anfield. Det kan bli en viktig faktor for oss.

- Det er en fantastisk atmosfære på vårt stadionanlegg når vi spiller e-cup. Vi vet hvor gode supporterne våre er til å sette motstanderen under press.

- Men jeg vet at det vil være den første kampen som kan gjøre ting mulig for oss. Forrige sesong måtte vi betale for at vi slapp inn et sent mål mot Benfica. Det kostet oss returkampen.

Barcelona fornøyd med trekningen
Barcelonas president Joan Laporta hadde følgende kommentar ettar at Barcelona ble trukket ut til å møte Liverpool.
- Det vil bli et møte mellom de to siste års mestere. Så det kommer til å bli et spesielt møte. Jeg er fornøyd med trekningen. Liverpool er et lag jeg hadde en forkjærlighet for å møte i denne fasen av turneringen. Liverpool er en kraftfull motstander. De spiller en fysisk fotball og har spillere som vi kjenner veldig godt, for eksempel Luis García og Xabi Alonso. Ikke la oss glemme at vi er laget å slå denne sesongen

Tidligere møter
Liverpool og Barcelona har møtt hverandre seks ganger tidligere i e-cupene. Liverpool har gått seirende ut ved to anledninger, mens Barcelona har vunnet én gang. De øvrige tre har endt med poengdeling.
30.03.1976 UEFA-cup Semifinale Barcelona-Liverpool 0-1
14.04.1976 UEFA-cup Semifinale Liverpool-Barcelona 1-1
05.04.2001 UEFA-cup Semifinale Barcelona-Liverpool 0-0
19.04.2001 UEFA-cup Semifinale Liverpool-Barcelona 1-0
20.11.2001 Champions League 2.gruppespill Liverpool-Barcelona 1-3
13.03.2002 Champions League 2.gruppespill Barcelona-Liverpool 0-0
*Både i 1976 og 2001 gikk Liverpool helt til topps i UEFA-cupen.
*Luis García, Pepe Reina og Bolo Zenden har alle spilt for Barcelona tidligere.