- Vi har klart oss bra uten Gerrard før

Rafael Benitez poengterer at Liverpool har klart seg bra uten Steven Gerrard også tidligere. Mer trøbbel for Wigan. Generøs Carra. Samarbeidsavtale med afrikansk klubb.

Rafael Benitez gjør før kveldens kamp mot Charlton et poeng ut av at Liverpool har klart seg bra uten kaptein Steven Gerrards også tidligere. Han viser til kampene mot Deportivo La Coruna, Juventus og Real Betis, alle i Champions League, der Liverpool kom godt fra det uten at midtbanedynamoen var på banen. Manageren tror at andre spillere vil ta mer ansvar når kapteinen står over kveldens kamp med en mindre kneskade.

- Vi har et bedre lag og en bedre tropp enn i fjor. Momo Sissoko, Didi Hamann og Xabi Alonso kan alle spille sentralt på midtbanen. Vi kan bruke disse spillerne i kveldens kamp. Det ville ha vært et større problem for oss om vi mistet Steven for en lengre periode. Nå blir han ute bare en eller to kamper, så det er ikke så alvorlig, mener manageren.

- Vi må greie ut med denne situasjonen. Vi vet hvor god spiller Gerrard er, og dersom det var mulig ville vi ha brukt han i alle kamper. Han gir laget den spiriten som trengs. Men det er helt normalt at han ikke spiller noen få kamper hver sesong. Det er alltid mer vanskelig uten Steven, men vi har vært i denne situasjonen før og klart brasene, legger han til.

- Vi er inne i en veldig vanskelig måned. Vi har svært mange kamper foran oss. To hver uke i tre ulike turneringer. Vi trenger hele troppen.

Mer trøbbel for Wigan
I tillegg til spisskrisen som vi nevnte i går, viser det seg at Wigan-manager Paul Jewell også har en defensiv hodepine foran lørdagens møte med Liverpool. Førstevalget på høyrebacken, Pascal Chimbonda, er suspendert etter å ha pådratt seg fem gule kort. Hans to cover på denne siden av forsvaret, Ryan Taylor og David Wright, er begge skadet. I tillegg sliter venstreback Leighton Baines med en lyskestrekk og midtstopper Arjan de Zeeuw har problemer med en skulder. De to sistnevne har imidlertid en mulighet til å rekke møtet med de røde.

På den positive siden for Jewell må det imidlertid regnes at han kanskje klarer å få hjem spissen Henri Camara fra Afrikamesterskapet i tide likevel. Camara skal spille bronsefinale for Senegal på torsdag, men er uansett ikke ventet tilbake til Wigan før etter Liverpool-kampen. Men nå gjør Jewell et desperat forsøk på å få haik med privatflyet til Bolton, som skal hente landsmennene El-Hadji Diouf og Abdoulaye Faye etter bronsefinalen mot Nigeria.

Generøse Carra
Liverpool Echo forteller i dag en rørende historie om hvordan Jamie Carragher hjalp en Liverpool-fan som hadde strandet i Tokyo. Midtstopperen skal ha gitt supporteren £1 700 for å dekke ekstraordinære kostnader han hadde i forbindelse med sin tur til VM for klubblag i Japan.

Steve Yardley satt nemlig igjen med en regning han ikke kunne betale, etter at han mistet passet sitt i Tokyo. Han måtte tilbringe to ekstra netter i Japan og betalte £126 for nytt pass fra den britiske ambassaden. Hovedproblemet var imidlertid at 45-åringens flybillett ikke kunne gjøres om, og han måtte ut med £1 700 for å kjøpe ny billett hjem. Det er dette utlegget Liverpool-forsvareren har dekket for barnefaren, etter at han måtte låne penger av kamerater for å komme seg hjem.

Mr.Yardley er fra samme distrikt i Liverpool som Carra, og det var under ett besøk hos familiemedlemmer at fotballstjernen fikk vite om misæren. 45-åringen som ikke har skoftet en Liverpool-kamp på over 6 år, visste ikke hvordan han skulle klare å betale tilbake kameratene sine uten å måtte gi opp sesongbilletten sin på The Kop.

Samarbeidsavtale med klubb i Ghana
I følge medier i Ghana skal Liverpool og den ghanesiske klubben Ashgold ha blitt enige om en gjensidig samarbeidsavtale. Anfield-klubben vil hjelpe klubben i Obuasi med å forbedre sin standard, mens man utreder muligheten for Ashgold til å bli en såkalt feeder-klubb for Merseyside-giganten.

Daglig leder Rick Parry skal ha kommet til enighet om en avtale med Ashgold-formann Dan Owiredu og daglig leder Kudjoe Fiano’o under ett møte på Anfield i forrige uke. De regjerende europamestrene vil i første omgang sende trenere til Ghana i mai. Disse vil gjennomføre treningsøkter på Ashgold sitt ungdomsakademi, samtidig som de vil kartlegge fasilitetene som Ashgold råder over og klubbens muligeter til å levere kvalitets-talenter til Anfield.

- Vi er henrykt over tilbudet som Liverpool har kommet med, og håper at enden på visa blir at dette er noe begge klubber kan dra nytte av, siteres Fiano’o på Ghanaweb.

- Dette er et langsiktig samarbeid, legger han til.

Liverpool skal også prøve å få i stand en samarbeidsavtale med Adidas og Reebok for den afrikanske klubben. Det er også muligheter for at Liverpool legger deler av sesongoppkjøringen til Ghana en gang i fremtiden.