- Vi kan klare dette

Rafael Benitez og Jamie Carragher er samstemt etter tapet for Benfica. - Vi kan snu dette på Anfield, slår de fast. Ronald Koeman mener imidlertid at hans lag er favoritter nå.

Liverpool-manager Rafael Benitez insisterer på at hans lag fortsatt kan kvalifisere seg til kvartfinalene i Champions League, trass i kveldens 1-0 tap for Benfica i Lisboa.

Gjestene så ut til å ha kjempet seg til 0-0 og uavgjort da Luisao steg i været og stanget inn 1-0 drøye fem minutter før slutt, etter en frisparksituasjon. Dermed må Liverpool score minst to ganger på Anfield for å gå videre i turneringen. Benitez mener imidlertid at hans lag har kapasiteten som kreves for å holde Champions League-drømmen i live.

- Dersom vi gjør ett mål, begynner vi fra scratch igjen. Scorer vi et tidlig mål på Anfield vil vi få publikum i ryggen, og jeg er da sikker på at vi kan klare å gjøre mål nummer to og vinne oppgjøret. Vi spilte ikke bra i kveld, men jeg har stor tro på at vi vil spille bedre på Anfield. Jeg kan ikke klage på mine spillere, da de la ned en stor innsats mot et godt lag. Men sett under ett er jeg kanskje ikke så fornøyd med hvordan vi spilte, uttalte manageren etter kampen.

- Vi snakket om dødballer før kampen, og dette frisparket hadde vi sett på video. Derfor er jeg litt irritert. Vi kunne kanskje også ha turt å angripe litt mer, men det er tøft å spille med høyt tempo hele tiden med tanke på antallet kamper vi har spilt denne sesongen, forklarer han.

Benitez mente imidlertid at hans mannskap hadde gjort seg fortjent til uavgjort. Nå lover han at de røde vil angripe på Anfield.

- Kampen så ut til å ende uavgjort. Vi prøvde å spille kontringsfotball i andre omgang, men klarte ikke å score. Nå må vi vinne med to mål, så vi kommer til å angripe i hjemmekampen. Det var en tøff kamp mot et vanskelig lag å spille mot. De gjorde det vanskelig for oss, slo han fast.

Benitez forsvarte også avgjørelsen han tok om å starte med kaptein Steven Gerrard på benken. Midtbanespilleren spilte bare de 12 siste minuttene av kampen.

- Jeg vil heller ha Steven tilgjengelig i den neste måneden enn for de 80 første minuttene av denne kampen.

Manageren syntes også at frisparket i forkant av Benficas scoring var noe lettkjøpt.

- Vi har sett situasjonen på video, og jeg synes ikke det var noe frispark. Det var skuffende å få et frispark i mot i en slik farlig posisjon så sent i kampen. Vi diskuterte hvor farlig slikt er før avspark.

Carra tror på avansmenet
Liverpool-kaptein for kvelden, Jamie Carragher, har i likhet med sin manager fortsatt troen på avansement til kvartfinalen. Han mente imidlertid at Benfica fortjente seieren ettersom de tok vare på den ene sjansen de fikk.

- De tok vare på sjansen de fikk. All kreditt til dem for det. Vi hadde også noen dødball-situasjoner, og vi er skuffet over at vi ikke tok bedre vare på dem. Men vi er fortsatt bare halvveis. Vi hadde ballen mye, men vi må bli skape mer. Men jeg tror vi går videre, uttalte han til ITV 4 etter kampen.

Fowler glad for å være tilbake
Robbie Fowler gjorde sitt Champions League-comeback for Liverpool, og uttalte til engelsk TV etter kampen at han var glad for å være tilbake i europacupene med Liverpool. Spissen slo fast at det var en stund siden sist han spilte Champions League-fotball med Liverpool.

- Det så ut til at vi skulle klare 0-0, og det var synd at de fikk dette frisparkmålet helt på tampen av kampen. Men det gjør det hele bare mer interessant foran kampen på Anfield, uttalte Liverpools nummer 11.

Fornøyd Koeman
Benfica-manager Ronald Koeman var mer fornøyd enn Benitez etter kampen.

- Det var ingen fantastisk kamp, men det var et stort øyeblikk for Benfica. Vi startet ikke bra, men vi angrep mer i andre omgang, og skapte mer. Vi trengte bare en scoring, og vi fortjente den vi fikk. Liverpool forsvarte seg svært godt, og det var ikke enkelt å skape noe for oss. Vi kjempet bra mot et sterkt lag. Det var en jevn kamp uten mange sjanser. Det beste vi kunne håpe på var å vinne 1-0, så dette var et godt resultat for oss, slo han fast.

Nederlenderen advarte imidlertid sine tropper mot å ta lett på returen på Anfield.

- Når vi kan score mot dem på hjemmebane, kan de gjøre det samme mot oss. Jeg tror fortsatt det vil bli vanskelig for oss å avansere til kvartfinalen, men dette er den første kampen Liverpool har tapt i Champions League denne sesongen, og de har spilt mot Chelsea to ganger. Vi har nå slått både Manchester United og Liverpool på hjemmebane. Kanskje klarer vi å vinne på nytt om to uker, undres han.

- De vil angripe mer på Anfield, men spillestilen deres vil være den samme. Steven Gerrard vil nok starte den kampen. Men vi vet at dersom vi scorer ett, så må de score tre. Liverpool var favoritter før dagens kamp, men nå har vi plutselig blitt favoritter.