- Vi må begynne å vinne mot topplagene

Alonso vet at de røde har slitt mot de beste i ligaen. Viktig periode nå, sier Carragher. Rafa: -Penger ikke alt. Oppdatering utlånsspillere. U18 tapte. Willis på Nord-Irland U21.

Etter et bittert tap mot Manchester United i siste bortekamp er Xabi Alonso klar over at de røde må begynne å vinne mot sine nærmeste konkurrenter. Første mulighet er når Liverpool i dag gjester Stamford Bridge.
- Det er en veldig viktig periode av sesongen for oss og vi ser frem til det. Vi vet at dersom vi skal være blant de to beste, må vi slå de andre topplagene. Det er en utfordring for oss, uttaler Alonso til Liverpoolfc.tv.
- Først er det Chelsea borte og vi vet at det er veldig, veldig vanskelig å vinne der. De har kun spilt uavgjort én gang hjemme i løpet av sesongen.
- Det kommer til å bli en stor kamp og vi håper at vi blir laget som gir dem deres første tap på Stamford Bridge.
- Vi har spilt uavgjort mot dem to ganger i Champions League. Vi vet mer eller mindre hvordan vi skal spille mot dem. Samtidig vet vi hvor vanskelig det er å få uavgjort mot dem. Vi vil forberede oss på å forsøke å få det rette resultatet.
- Vi vil forsikre oss om at det ikke bli 4-1 igjen som det var på Anfield tidligere i sesongen. Vi må få til en annen slags type kamp og sørge for at vi ikke slipper inn så mange mål.

- Viktig periode
Liverpool er nå inne i en svært hektisk periode, som blant annet inkluderer ligakamp mot Arsenal, FA-cupoppgjør mot Manchester United og Champions League-møter med Benfica. Jamie Carragher håper at et positivt resultat mot Chelsea kan fungere som et springbrett for de kommende kampene.
- Denne perioden fram til bortemøtet mot Benfica kan bli veldig viktig. Vi møter alle de store lagene, og det kan utgjøre hele forskjellen på slutten av sesongen. Vi har ikke vunnet mot noen av dem denne sesongen og vi er nødt til å rette på det, forteller Carragher
- Vi føler at vi har hatt en god sesong så langt og vi ønsker å holde det gående. Vi har møtt Chelsea tre ganger denne sesongen allerede og spilt to uavgjort. Vi tapte stort på Anfield i ligaen, men vi har ikke gitt opp håpet om å ta dem igjen. Når man ser på tabellen, ser de ut til å ligge langt foran, men dersom resultatene går vår vei, kan ting endre seg fort i fotball.

Jamie Carragher, Mohamed Sissoko og Xabi Alonso forventes å være tilbake i startoppstillingen på Stamford Bridge. Chelsea håper at Carlton Cole er resitituert etter lyskeskade, mens Paulo Ferreira fremdeles har problemer med låret. Didier Drogba og Geremi er opptatt med Afrikamesterskapet. Michael essien meldes kampklar etter en ankelskade.

- Penger ikke alt
Selv om Liverpool ligger 18 poeng bak Chelsea, mens avstanden sist sesong var på 37 poeng, peker Rafael Benítez på at han klarte å være suksessfull i sin tid i Valencia hvor han konkurrerte mot klubber med større økonomiske ressurser.
- Jeg har tro på at det går han å ta igjen forspranget til Chelsea ved å være smartere, uttaler Benítez. – det var det samme i Spania med valencia. Det var umulig å konkurrrere finasiellt med Real Madrid og Barcelona, men vi vant ligaen to ganger og UEFA-cupen én gang. Det er det samme her på Anfield, sier Benítez til Sky Sports.
- Det er bare min andre sesong, men vi kommer nærmere.

Forrige sesong havnet Liverpool 37 poeng etter Chelsea.
- Det er ikke alltid nødvendig å ha de beste spillerne. Jeg ønsker heller at de rette spillerne kommer inn og gjør jobben. Jeg tenker ikke på pengene Chelsea har. Jeg foretrekker å tenke på hva jeg kan gjøre med laget mitt. Uten penger trenger man fantasien til å se etter spillere som kan bli gode nok, avslutter manageren.

Spillere på utlån
Chris Kirkland, WBA-Blackburn 2-0 – hele kampen på benken.
Anthony Le Tallec, West Ham-Sunderland 2-0 – byttet ut etter 24 minutter (ofret grunnet utvisning på tidligere Liverpool-spiller Stephen Wright).
Salif Diao, Newcastle-Portsmouth 2-0 – byttet inn etter 76 minutter.
Zak Whitbread, Millwall-Sheff W 0-1 – spilte hele kampen
Neil Mellor, Bolton-Wigan 1-1 – byttet ut etter 65 minutter
Darren Potter, Southampton-Derby 0-0 – spilte hele kampen
Florent Sinama-Pongolle, WBA-Blackburn 2-0 – byttet inn etter 54 minutter

Tap for U18
Liverpool U18 tapte 0-1 hjemme for Blackburn U18, og benyttet dermed ikke muligheten til å knappe inn på avdelingsleder Manchester United, som hadde spillefri i helgen. James Frayne bommet på straffe for de røde i midtveis i 1.omgang. Åtte minutter senere avgjorde Blackburn fra ellevemeteren. John Owens’ elever ligger fremdeles på 4.plass i nordvest-avdelingen.
U18: Roberts; Holmes, Woods, Threlfall, Darby; Barratt, Ryan, Wignall, Burns (Barnett); Platt (Nardiello), Frayne (Lindfield). [Kilde: liverpoolway.co.uk]

Willis på Nord-Irland U21
Keeper Paul Willis har blitt uttatt i den nord-irske U21-troppen til privatlandskamper borte mot Israel mandag 6. og onsdag 8.februar. Han har tidligere spilt på aldersbestemte landslag for Nord-Irland, men aldri på U21-nivå.