- Vi må bli mer effektive

Selv etter 3-0 på The Valley finner Rafael Benitez ting å rette på. Nå ønsker han å forbedre effektiviteten foran mål. ”Reclaim the Kop” i dialog med klubben. Naboene raser mot Gerrard.

Selv etter solide 3-0 på The Valley er verken supporterne eller manager Rafael Benitez fornøyd med effektiviteten til Liverpool-angrepet. Også mot Charlton sløste Kuyt, Bellamy & co utilgivelig med sjansene, og Rafa slår da også fast at målet er å bli mer kliniske foran kassa.

Liverpool-manageren innrømmer til Liverpool Daily Post at de, for anledningen, helgule burde ha gjort seks eller sju mål på The Valley, når man tar antallet opplagte målsjanser i betraktning.

- Vi kunne ha gjort tre eller fire mål til. Problemet ble at det gikk så lenge før mål nummer to kom. Vi hadde så mange sjanser på et stadium hvor vi behøvde å avgjøre kampen, at det var nesten utrolig at vi ikke gjorde mål. Vi vet av erfaring at en forsvarsfeil i denne typen kamper, som du dominerer men ikke klarer å avgjøre, kan koste dyrt. Vi må være fornøyd med det høye antallet sjanser vi skapte, men vi må bli bedre i avslutningsøyeblikket.

- Men totalt sett er jeg fornøyd med å vinne 3-0, og lagmoralen var fantastisk. Jeg syntes vi startet kampen virkelig bra, holdt på ballen og gikk hele tiden fremover. Det vil alltid være vanskelig for et bunnlag, når de får et tidlig mål i mot når de møter et topplag. De slet med å få tak i ballen, og når de gjorde det, klarte de ikke å holde på den. Vi stoppet Charltons pasningsspill fullstendig.

- I kamper som dette har hver spiller en rolle å utfylle. Forsvarerne løste oppgaven bra, og vi holdt tett bakover igjen. Midtbanespillerne gjenvant ballen, og slo gode pasninger. Vi satset på å la Bellamy ligge høyt i banen for å true forsvarsrekka deres, mens Kuyt jobbet virkelig hardt i en litt dypere posisjon. Forståelsen mellom Kuyt og Bellamy var veldig god. Når han kom inn i feltet fikk Kuyt sjanser, og det var synd han ikke gjorde mål.

- Charlton klarte ikke å stoppe oss. Vi var overlegne fra begynnelse til slutt, og det ble umulig for dem.

Klubben støtter ”Reclaim the Kop”
Ifølge Liverpool Daily Post skal nå Liverpool FC offentlig ha velsignet grasrotkampanjen ”Reclaim the Kop”. Dette er en kampanje satt i gang av supportere som ønsker å få tilbake den gamle Kop-atmosfæren, med mer synging og høyere lydnivå på tribunen enn det som er tilfellet i de fleste kamper nå for tiden. Kampanjen handler mye om å ta vare på tradisjonene fra ”gode, gamle dager”.

- Daglig leder Rick Parry er i dialog med supporterne som står bak ”Reclaim the Kop”-initiativet, og han ser frem til ytterligere samtaler med dem. Klubben støtter målene til kampanjen. The Kop er en verdenskjent institusjon, og tiltak for å forbedre atmosfæren på Anfield er noe vi ønsker velkommen, uttaler en talsmann for Liverpool FC til avisen.

- Målene til RTK er å promotere tradisjonene og verdiene til The Kop, oppfordre til fair play og respektere motstanderen. Vi ønsker å promotere tribunenes tradisjonelle sanger og tilrop, og vi oppfordrer til kreativitet. Vi ønsker å gjenskape kameraderiet på fotballens mest kjente tribune, uttaler Kevin Sampson i RTK.

Sammen med de andre som står bak initiativet, føler han at atmosfæren på The Kop gradvist har blitt dårligere over de siste årene, og han tror at løsningen kan være å ”utdanne” ferske fans i tradisjonene til Liverpool-supporterne.

Som den del av samarbeidet mellom RTK og klubben vil liverpoolfc.tv gjøre en 10 uker lang serie der klubbsiden publiserer gamle sanger, bannere og flagg. Serien starter 1.nyttårsdag.

Naboer raser mot Gerrard
Steven Gerrard har fått naboene på nakken, etter at han har fått innvilget en søknad om å oppføre et treningsstudio som tilbygg til huset sitt i fasjonable Formby. Naboene hevder at det to-etasjers treningshuset vil se ut som et supermarked, og mener at det er skjemmende og ødelegger utsikten deres. I tillegg påstås det at nybygget vil redusere verdien på naboeiendommene. Naboene har nå bebudet at de vil appellere mot godkjennelsen av planene. 25 naboer skal ha tegnet seg på en underskriftsliste mot planene, og denne skal nå være overlevert byggenemnda i Sefton.