- Vi må lære av våre feil

Rafael Benitez gjør i dag et poeng av at spillerne må lære av de feilene som har blitt begått de siste kampene. Bent innrømmer at han snublet.

Bølgene har ikke lagt seg etter at Liverpool gikk på sitt andre Premier League-tap i London på tre dager. Både mot Chelsea og Charlton måtte de røde som kjent returnere med 2-0 tap i bagasjen. Scoringer av Darren Bent og Luke Young like før pause i gårsdagens kamp, var et stygt skudd for baugen med tanke på Liverpools sjanser til å ta igjen Manchester United på andreplass på tabellen.

- Vi må lære av våre feil. Vi kan ikke forandre på feilene til andre folk. Vi må konsentrere oss om det vi kan gjøre noe med, uttaler Benitez med henblikk på straffesparket han mener var feil idømt.

- Det skulle aldri ha blitt dømt straffe i den situasjonen. Det synes klart. Studerer man videoen ser man at det ikke var noen kontakt mellom spillerne, legger han til.

- Bent er veldig rask, og Dudek kom ut. Noen ganger får man straffe i slike situasjoner, andre ganger ikke. Jeg tror ikke min spiller filmet, men jeg forstår Liverpool-spillerne som klaget. Mine spillere gikk på banen og forsvarte seg for livet. Vi måtte det, på grunn av måten Liverpool kontrollerte kampen på. Så fikk vi bonusen i form av scoringene, noe som ga oss en ledelse vi kunne ri på i andre omgang. Presset fra Liverpool ble ikke like sterkt da, uttaler Charlton-manager Curbishley om situasjonen.

Benitez vil i alle fall ikke legge skylden for tapet på Jerzy Dudek, som erstattet Jose Reina mellom stengene i spanjolens suspensjons-fravær.

- Det første målet var aldri straffesparket. Det andre var rett og slett uflaks. Jeg tror ikke Dudek kunne ha reddet noen flere skudd enn han gjorde i denne kampen.

Han mente heller ikke skadede Steven Gerrard kunne ha gjort noe fra eller til for å ha forhindret Liverpools femte liganederlag denne sesongen.

- Jeg tror ikke Gerrard ville gjort noe fra eller til.  Situasjonene oppstod på vår venstreside, og Steven ville trolig ha vært i midten eller på høyresiden. Men når du har så mange sjanser som vi hadde, må vi klare å avgjøre kampen til vår fordel.

Benitez tar heller ikke selvkritikk på at han ikke introduserte Fowler på et tidligere tidspunkt.

- Vi hadde Crouch, Cissé, Morientes og Kewell på banen, og kontrollerte kampen. Etter at vi kom under med 2-0 begynte vi å få for mye hastverk. Noen ganger må du prøve å vende spillet fra en side til den andre i slike situasjoner, men i stedet prøvde vi med lange baller opp etter at vi hadde tatt Crouch av banen. Når vi brukte bredden bedre, skapte vi også flere sjanser.

- Problemet var ikke arbeidsinnsatsen som ble lagt ned, men de personlige feilene vi gjorde. Vi skapte sjanser og kontrollerte kampen, men vi må gjøre mål også. Jeg er skuffet, fordi vi har snakket om disse tingene på forhånd. Etter vår forrige kamp. Men vi gjorde nok en gang to feil.

Bent nekter for filming
Darren Bent nekter i dag for å ha filmet i situasjonen med Jerzy Dudek der han fikk straffespark. Polakken var rasende over dommerens avgjørelse, men ble kun belønnet med gult kort for det.

- Jeg kastet meg ikke ned. Jeg kom rundt keeperen, mistet balansen og falt, forklarer Bent til Sky Sports News i dag.

- Dommeren ga straffe. Det var litt heldig, og jeg klarte å score på sjansen jeg fikk også, konstaterte han, og innrømmer dermed selv at det ikke skulle ha vært dømt straffe mot Liverpool i situasjonen.

Sabra Sportsreiser flytter
Vi har fått en melding fra Sabra Sportsreiser om at de skal flytte til nye lokaler i Oslo i morgen, fredag 10.februar. I den forbindelse holder vår samarbeidspartner på reisesiden stengt hele dagen. Er det ting som er MEGET viktig, kan man ringe følgende nødnummer: 90863948.