- Vi må ta flere poeng fra topplagene

Xabi Alonso har oppskriften klar for hvordan Liverpool skal nærme seg Chelsea og ligatronen. Resepten er å ta flere poeng i de innbyrdes oppgjørene.

Xabi Alonso sier til Liverpool Daily Post at han tror Liverpool-spillerne først nå forstår fullt ut hvordan Rafael Benitez ønsker at de skal spille, og at det dermed er rom for forbedringer i den kommende sesongen.

- I løpet av fjorårssesongen ble spillerne gradvis mer vant til managerens ideer og ønsker. Vi ble mer solide i forsvar, og vi gjorde samtidig flere mål. Nå ønsker vi å bygge videre på dette. Manageren er veldig profesjonell og metodisk. Han vet hva han vil, og vi prøver å sette hans ideer ut i livet ute på banen, uttaler midtbanespilleren.

- Vi var fornøyd med hva vi oppnådde i fjor. Vi ble mye sterkere og mer kompakte. Det var en utrolig bra prestasjon å plukke 82 poeng og bli nummer tre, samtidig som vi vant FA-cupen. Men vi må ikke stå stille. Vi må gjøre ytterligere fremskritt hele tiden, legger han til.

- Med de nye spillerne vi har fått på plass håper vi å kunne konkurrere med Manchester United og Chelsea helt til siste slutt denne sesongen. Forskjellen på lagene i fjor var de innbyrdes kampene oss i mellom. Vi tok bare ett poeng på fire kamper mot disse to lagene. Det var ikke godt nok, og i år må vi sørge for å vinne disse toppkampene. Det er det vi må jobbe med nå - å bli mer effektive i disse viktige oppgjørene.

- Vi ønsker å være med og kjempe om tittelen. Det er vår målsetting i den kommende sesongen, slår han fast.