- Vi må ta oss sammen

Den store syndebukken fra Arsenal-kampen, Steven Gerrard, maner nå til innsats mot Fulham. Garcia skjønner ikke hvorfor målene uteblir. Tre medlemmer vant Liverpool-tur.

- Etter en skuffende uke trenger vi nå en stor respons fra laget.

Dette sier gårsdagens store syndebukk, lagkaptein Steven Gerrard, foran onsdagens møte med Fulham.

- Vi har Fulham hjemme på Anfield, og vi må vinne for å være sikre på å holde oss blant de fire beste klubbene. Vi må ta samtlige poeng i denne kampen, sier han til Liverpool Echo.

- Det er fortsatt mye å spille for. Vi ønsker å vinne FA-cupen og kvalifisere oss for Champions League, ikke minst for å gi noe tilbake til supporterne. Alt er slett ikke bekmørkt for tiden, men både jeg og laget for øvrig må ta oss sammen, legger han til.

Garcia skjønner ikke måltørken
Gårsdagens målscorer for Liverpool, Luis Garcia, har problemer med å skjønne hvorfor laget sliter slik med å finne veien til nettmaskene. Ingen av spissene i stallen har gjort mål i ligaen på denne siden av nyttår, og Garcia ser ingen åpenbare grunner til at det har blitt slik.

- Vi skaper mange sjanser, så jeg skjønner ikke dette. Både mot Charlton og Manchester City hadde vi haugevis med sjanser. Slikt skjer av og til. Du spiller og gjør de rette tingene, men du får ikke de målene du trenger. Selv om vi ikke scorer mange mål, er ikke dette problematisk før du ikke vinner kamper lenger. Da starter du å tenke på hvorfor du ikke gjør mål, utdyper spanjolen til Sky Sports sitt nettsted.

- Det holder å vinne 1-0 for å ta tre poeng, men når du ikke vinner lenger spør folk seg hva som har skjedd med spissene. Vi vant ti kamper på rad, og ingen tenkte på at vi gjorde få mål. Vi gjorde ett eller to for kampen, noe som ikke er mye, men vi slapp heller ikke inn mange. Og da blir ikke måltørken like åpenbar, legger han til.

- Det er viktig både å angripe og å forsvare seg, og i år har vi vært mer stabile enn vi var i fjor. Vi slipper ikke inn mange mål, og jeg synes vi har gjort det veldig bra i forsvar. Men vi har kanskje ikke vært like gode i angrep. Ute på banen konsentrerer vi oss alle om våre egne oppgaver. Spissenes oppgave er å score, mens det er forsvarernes oppgave å holde buret reint.

Den lille teknikeren tror de røde fortsatt kan ha en god sesong, der målet nå er å sikre en plass i neste års Champions League samt å vinne FA-cupen.

- Jeg har aldri spilt så mange kamper innen midten av mars før. Når du spiller så mye, føler du deg litt trøtt av og til når ting ikke går veien. Konsentrasjonsevnen går ned, og beina lystrer ikke alltid. Da er det viktig at de fleste spiller på et jevnt bra nivå. Det er viktig for oss å komme blant de fire beste, og vi er fortsatt med i FA-cupen. Det er et godt år for oss så langt, og ikke dårlig som mange vil ha det til etter helgen, avslutter han.

Tre medlemmer vant Liverpool-tur
Vi har nå trukket ut tre vinnere av tur til Liverpool blant de av supporterklubbens medlemmer som har tegnet abonnement på FotballMag.

- Responsen har vært formidabel, og det er med glede vi sender Per Lie (Haugesund), Stig Magne Johnsen (Harstad) og Lars Taylor (Molde) på tur til Liverpool, sier redaktør Øyvind Johannessen i FotballMag.

- Vi sa vi skulle gi bort en tur hvis flere enn femti medlemmer ble abonnenter. Det antallet nådde vi i løpet av den første kvelden tilbudet lå ute på supporterklubbens nettsider.

- Vi fortsetter gjerne, fortsetter redaktøren for det nye norske fotballmagasinet.

 - Vi fortsetter å trekke ut en ny person som får reise av oss for hver 100. medlem av supporterklubben som bestiller og betaler et årsabonnement på FotballMag.

Neste utgave av FotballMag er i butikken tirsdag 4. april.