- Vi må være fokuserte

Rafa er redd all hypen rundt Liverpool den siste tiden er i ferd med å flytte fokuset. Spisser på vei ut?

Liverpool har forsterket stallen betraktelig denne sesongen, ikke minst fremover på banen, og etter søndagens 2-1 seier over Chelsea har både medier og supportere overgått hverandre med superlativer rundt det som nå skjer på Anfield. Rafael Benitez er imidlertid ikke den som lar seg vippe at pinnen og understreker at det viktigste nå er å holde på roen og flyten og fortsette å ha rett fokus.

Dagen før fotball igjen ruller i Premier League understreker han ovenfor klubbens offisielle hjemmeside at de nå må holde hodet kaldt.

- Vi vet at mange snakker om oss som et lag som kan vinne ligaen. Vi må imidlertid analysere situasjonen og være sikre på at vi gjør de nødvendige forbedringene og se fremover. Vi ønsker selvsagt å vinne kamper og trofeer, men må hele tiden ta ett skritt av gangen. Ligaen er ikke noe kortdistanse. Vi må være forsiktige med å ta munnen for full og heller rette fokuset mot oppgavene som ligger foran oss. Spillerne må ikke tro vi er bedre enn vi virkelig er.

Han legger til at de andre klubbene også har blitt bedre i løpet av sommeren.
- Jeg har sett hva de andre klubbene har gjort og det er ingen tvil om at flere av dem også har styrket seg. Chelsea ville være helt oppe der, Manchester United kjøper fremdeles og Arsenals unge mannskap vil ha mer rutine. Tottenham har også et veldig godt lag og kan bli et overraskelseslag.

Spisser på vei ut?
Som vi skrev tidligere i dag er Le Tallec på vei til fransk fotball på utlån. Med forhåpentligvis Dirk Kuyt snart bekreftet på plass i rekkene, kan det sende andre på porten. Både Neil Mellor og Pongolle kan bli solgt eller leid ut i løpet av de neste dagene. Flere klubber neder i ligasystemet har forhørt seg på Mellor. Preston er en av dem. Lyon har over tid vudert om de skal bruke et par millioner pund på underskriften til Pongo. Det vil i så fall bety en gjenforening med Houllier.